Hlavní navigace

DPP 400 hodinu - jeden měsíc odpracováno 0

  • 15. 4. 2024 9:31

    Dobrý den,

    jenom bych se chtěla ujistit, pokud je uzavřena DPP na rok 2024, s odměnou 400 Kč na hodinu, dle plánu směn mělo být odpracováno 25 hod., ale nakonec nebylo odpracováno nic, tudíž za březen se nebude nic vyplácet. Je to takto v pořádku?
    Není tam žádný zádrhel?

    Předem děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2024 14:16

      TM

      Pokud jste nezměnili plán směn, pak byste měli buď chtít nějak doložit, proč nebylo odpracováno od zaměstnance, nebo byste měli vy platit překážky na straně zaměstnavatele. Pokud jste plán směn změnili zavčas a zaměstnance informovali, pak asi OK, ale těžko říct, co přesně máte v dohodě.

    • 15. 4. 2024 17:17

      without nickname

      Nemyslím si, že by v uzavřené DPP byla odpověď na vznesený dotaz.
      Rozhodně jde o harmonogram směn a jeho případnou změnu a dále o důvod, z jakého zaměstnanec neodpracoval počet hodin, které mu byly rozvrženy.
      Pokud nedošlo ke změně harmonogramu či nebyla překážka na straně zaměstnance, ano, jedná se o překážku na straně zaměstnavatele. Institut překážek na straně zaměstnavatele se uplatňuje už od roku 2007.

    • 16. 4. 2024 8:16

      Ema1

      Dobrý den,
      ještě doplním, že dohoda je vždy do 10 tis., odvody se neplatí, jedná se o marketingové činnosti. Harmonogram byl změněn a důvodem bylo, že reklama nebyla potřebná a není potřebná ani teď v dubnu.
      Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).