Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Druhé těhotenství a výpověď v insolvenci od Kara - Re: druhé těhotenství a výpověď v insolv kujiV tomto...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2012 20:18

    Kara (neregistrovaný)

    Re: druhé těhotenství a výpověď v insolv
    kuji

    V tomto zaměstnání Vám po uplynutí výpovědní doby skončí pracovní poměr, protože výpověď dostanete z důvodu rušení zaměstnavatele. Když pak nenastoupíte do jiného zaměstnání, čili nebudete mít zaměstnavatele, budete mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) pouze v případě, kdybyste stihla počátek pobírání PPM v době do 180 kal. dnů ode dne ukončení tohoto pracovního poměru. Když to nestihnete, nárok na PPM mít nebudete, pouze na rodičovský příspěvek od narození dítěte.
    Když nastoupíte někdy po ukončení tohoto pracovního poměru do jiného zaměstnání, budete mít nárok na PPM jen tehdy, když nasčítáte alespoň 270 kal. dnů pojištění ve dvou letech přede dnem nástupu na mateřskou. Přičemž nástup na mateřskou si můžete zvolit v rozmezí 56 až 42 dnů před předpokládaným dnem porodu.
    Takže pár měsíců dalšího zaměstnání může stačit, abyste dala dohromady 270 kal. dnů pojištění ve dvou letech před MD, ale taky nemusí. Kromě toho z minimální mzdy žádné pořádné mateřské dávky nebudou.
    Teď nevím, jak to myslíte s tím hlášením těhotenství na ÚP.
    Co se týká odstupného, tak jakmile bude podaný návrh na insolvenci, můžete o vyplacení dlužného odstupného požádat na ÚP. ÚP Vám ho vyplatí (zcela nebo částečně, protože existuje limit) a stane se věřitelem firmy místo Vás. Zbytek své pohledávky (tj. to, co nedostanete od ÚP) můžete přihlásit do insolvenčního řízení.

  • 8. 11. 2012 20:22

    Heda (neregistrovaný)

    Re: druhé těhotenství a výpověď v insolv
    Velice Vám děkuji za jasné odpovědi. Přeji Vám příjemný večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).