Hlavní navigace

Zaměstnanec, výplata a VS

  • (neregistrovaný)

    31. 10. 2012 8:42

    Dobrý den,
    mám dotaz. Naše nová zaměstnanakyně požaduje při zasílání výplaty, abysme uváděli konkrétní variabilní symbol. Nechává si to posílat na nějaké investiční pojištění a bez VS to nepřiřadí správně. Můj SW toto neumožňuje nastavit trvale. Mohu trvale nastavit jen specifický symbol. Musela bych to při každém odesílání výplat ručně zadávat. Jsme k tomuto povinni? Nechápu, proč si to nenechá posílat na svůj normální účet a nepřepošle si to sama, tak jak potřebuje. Jsem z toho nervozní, protože už vidím, jak na to budu zapomínat.
    Moc děkuji za rady a případné odkazy k předpisům.
    Vendula

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2012 9:48

      anonymm (neregistrovaný)

      Re: zaměstnanec, výplata a VS
      Pokud vám to SW neumožní nastavit, tak souhlasím s Vámi ať si to posílá ze svého BÚ, myslím, že to je vaše dobrá vůle posílat to na živ.poj.Ale všechno je na domluvě.

    • 31. 10. 2012 11:30

      Kara (neregistrovaný)

      Re: zaměstnanec, výplata a VS
      Jen dodám, že dříve platilo, že když zaměstnanec požádal zaměstnavatele o zasílání mzdy nebo její části na jeden svůj účet, zaměstnavatel mu musel vyhovět. Dnes už to neplatí. Teď se spolu musí dohodnout. Takže jestliže ona požaduje posílat mzdu tam, kde musí být vyplňovaný VS a zaměstnavateli to dělá potíže, nemusí vyhovět. Dohodněte si zasílání mzdy na jiný její účet a investiční životní ať si přeposílá z toho.

    • 31. 10. 2012 11:33

      Vendula1 (neregistrovaný)

      Re: zaměstnanec, výplata a VS
      Moc děkuji za info. Odpověď mě velice potěšila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).