Hlavní navigace

Průměrný čistý měsíční příjem - starosta

  • (neregistrovaný)

    9. 10. 2012 9:54

    Dobrý den, mám vyplnit potvrzení pro starostu o průměrném čistém příjmu (za předchozí 3 měsíce + minulý kalendářní rok). Starosta má plat každý měsíc stejný, bez ohledu, jestli je státní svátek, čerpá dovolenou. Pořád bere stejně. Program mi však vypočet průměrnou čistou mzdu o 3 tis. vyšší. Když jsem to přepočítala na papíře, tak mi to vyšlo stejně jak v programu, ale přijde mi nesmysl potvrdit, že bere v průměru o 3 tis. víc, než ve skutečnosti má. Co mi poradíte? :-) Mohu tam potvrdit skutečný čistý příjem, který je každý měsíc na chlup stejný? :-)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2012 15:45

      xJ (neregistrovaný)

      Re: Průměrný čistý měsíční příjem - star
      ze stránek ALISU:
      Uvolněným a neuvolněným zastupitelům nelze tisknout standardní zápočtový list. Tyto osoby, které budou v evidenci úřadu práce, musí přinést k potvrzení formulář z úřadu práce. Do tohoto formuláře jim jako průměrný čistý výdělek doplníte ručně vypočtenou hodnotu (jako podklad lze vzít mzdový list). Doporučení - protože žádný zákon nestanoví za jaké období se má u zastupitelů vypočítat průměrný výdělek, informujte se na příslušném úřadě práce.

      Poznámka:
      Nelze využít sestavy s průměrným čistým výdělkem z KEO-Mzdy, protože ty se vztahují na pracovněprávní vztahy, které se sjednávají na základě zákoníku práce a způsob výpočtu je jasně daný zákoníkem práce.

    • 10. 10. 2012 7:18

      LH (neregistrovaný)

      Re: Průměrný čistý měsíční příjem - star
      dobrý den, děkuji za vyčerpávající info :-)
      Jednalo se o potvrzení do banky a potvrdila jsem to tam dle skutečnosti. To co má každý měsíc čistého :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).