Hlavní navigace

Ukončení pracovního poměru

  • (neregistrovaný)

    8. 10. 2012 21:58

    Dobrý den, potřebovala bych poradit.
    Dne 5. 10. 2012 mi skončila rodičovská dovolená. Z osobních důvodů budu dále celodenně pečovat o dceru. V zaměstnání bylo toto sdělení přijato velmi radostně, protože pro mě nemají práci. Dohodli jsme se, že připraví výpověď, ale nemůžeme se dohodnout na formulaci. Nemohou mi vyplatit žádné odstupné, protože nemají peníze a chtěli výpověď naformulovat ve smyslu, že ji podávám já. Obávám se však, zda tato varianta není pro mě nevýhodná, abych pak na to nedoplatila v budoucnu. Je možno naformulovat rozvázání pracovního poměru tak, že se obě strany dohodly na ukončení bez nutnosti vyplacení odstupného? Děkuji moc za rady.
    Květoslava

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2012 22:07

      xJ (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovního poměru
      Pokud připraví výpověď, následuje dvou měsíční výpovědní doba a navíc jako důvod musí být uveden důvod zákonný, ve většině případů s nárokem na odstupné, kterého se není možné vzdát. A nebo se dohodnete na skončení PP bez udání důvodu a nebo uvedete např. péče o dítě, tím vám nebude krácena případná podpora v nezaměstnosti a nebo bude uveden důvod nadbytečnost a musí vyplatit odstupné. Vzdát se nároku na odstupné není nejde.

    • 9. 10. 2012 6:52

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovního poměru
      Souhlasím s xJ a jen dodám, že do práce nemůžete nastoupit kvůli péči o dítě, takže je na Vás, abyste se na ukončení dohodla (bez odstupného). Kdybyste chtěla odstupné, musela byste do práce po rodičovské nastoupit a kdyby oni pro Vás neměli práci, tak by bylo na nich, aby se s Vámi dohodli z důvodu nadbytečnosti nebo aby Vám dali výpověď s výpovědní dobou z důvodu nadbytečnosti. Pak by odstupné náleželo.
      Protože ale Vy nemůžete nastoupit, měla by být dohoda sepsaná zhruba takto: zaměstnavatel xy a zaměstnanec xx se dohodli na skončení pracovního poměru dnem 5.10.2012. Dohoda o skončení se uzavírá z důvodu péče o dítě do 4 let.
      (ten důvod bych tam uvedla právě proto, že tento důvod je vážný a na ÚP Vám nezkrátí podporu). Při takové formulaci odstupné nenáleží.

    • 9. 10. 2012 7:30

      xy5

      Re: Ukončení pracovního poměru
      protože Vám skončila 5.10. RD, měla jste 6.10., resp. 8.10. nastoupit do práce zpět. Pokud jste tak neučinila, měla jste hned řešit, co dál, protože, pokud nemáte od zam-tele schválené (písemně) neplac. volno, tak Vám pravděp. píše neoml. absenci. Takže nakonec budete ráda, když skončíte sama a bez odstupného. Doporučuji hned se zam-telem řešit - ať si nepřiděláte zbytečně problémy a neskončíte § 55.

    • 9. 10. 2012 7:40

      K. (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovního poměru
      Se zaměstnavatelem jsem domluvená, má externí mzdovou účetní a on sám o tom moc neví. Na všem jsme se normálně domluvili, teď jen ladíme výslednou formulaci. Všem moc děkuji za reakce.
      Květoslava

    • 9. 10. 2012 7:43

      xy5

      Re: Ukončení pracovního poměru
      no ale tu dobu mezi ukončení RD a ukončením PP musíte nějak řešit, takže doporučuji, abyste sepsali na tyto dny neplac. volno (doložte, že jste státním pojištěncem a žádné ZP se nebude muset řešit)

    • 9. 10. 2012 8:27

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovního poměru
      Tak já předpokládám, že tam dají datum ukončení 5.10., jakože tu dohodu v ten den sepsali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).