Hlavní navigace

Podpora v nezaměstnanosti

  • (neregistrovaný)

    5. 10. 2012 14:20

    Přidávám se k dotazu, jak je to s podporou. Podporu jsem brala 8 měsíců a podpůrčí dobu jsem vyčerpala. Nyní nastupuji na dotované místo, které je ale pouze na 6 měsíců. Jak to bude s podporou po uplynutí 6 měsíců, budu mít nárok pobírat opět podporu pokud mě zaměstnavatel neprodlouží smlouvu?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2012 9:25

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Podpora v nezaměstnanosti
      Ze str.ÚP:
      Uchazeč o zaměstnání, kterému v rozhodném období uplynula celá podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud po uplynutí této podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 6 měsíců; tato doba se nevyžaduje, pokud ke skončení zaměstnání nebo výdělečné činnosti došlo ze zdravotních důvodu, nebo došlo-li ke skončení zaměstnání z organizačních důvodů nebo pro porušení povinností ze strany zaměstnavatele.

    • 7. 10. 2012 12:50

      Káťa (neregistrovaný)

      Re: Podpora v nezaměstnanosti
      Děkuji za odpověď. Na jiném odkazu mně bylo odpovězeno, že musím mít dobu pojištění alespoň 365 dnů, což já nebudu asi splňovat. Pracovní poměr mně byl ukončen ke dni 31.10. 2010 z důvodu nadbytečnosti. A od 1.11.2010 jsem byla 1 rok v pracovní neschopnosti, následně jsem se přihlásila na pracovní úřad, kde jsem brala 8 měsíců podporu. Nyní jsem stále na pracovním úřadu, ale nepobírám žádné dávky. Od 1.12.2012 bych měla nastoupit na dotované místo. Chtěla jsem vědět zda se pak můžu přihlásit opět na úřad práce a popř. zda budu brát podporu. Moc prosím někoho kdo by mě poradil.

    • 7. 10. 2012 13:03

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Podpora v nezaměstnanosti
      Přihlásit se samozřejmě můžete, ale na podporu, jak sama tušíte, nebudete mít nárok. § 49 pokračuje dál: "Současně musí být splněna podmínka celkové doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)]."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).