Hlavní navigace

Rozvázání PP zaměstnancem vzor

  • (neregistrovaný)

    1. 10. 2012 20:48

    Prosím o zaslání vzoru výpovědi z PP zaměstnancem, ke stažení je spousta vzorů a § 50 nebo §51 nevím dle jakého § ji mám podat jsem zaměstnanec, který neunese šikanu zaměstnavatele a dá výpověď než se ze sype

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2012 23:02

      markov (neregistrovaný)

      Re: Rozvázání PP zaměstnancem vzor
      Nepotřebujete vzor, stačí slovní formulace "Dávám výpověď z pracovního poměru (případně ještě doplnit - uzavřeného dne DD.MM.RRRR)"
      Doručit zaměstnavateli, nechat si potvrdit převzetí (podatelna, seketářka nebo kdo přebírá poštu), případně zaslat doporučeně poštou - lépe s dodejkou, ať máte doklad o převzetí.
      Ostatní lhůty běží dle zákona. Doručíte-li zaměstnavateli během října, běží výpovědní lhůta listopad, prosinec, PP končí dne 31.12.2012.
      A pokud to už teď psychicky nedáváte, navštivte (po doručení výpovědi zaměstnavateli) lékaře a třeba Vám lékař dle aktuálního zdravotního/psychického stavu napíše neschopenku. Pracovní poměr by - bez ohledu na pracovní neschopnost - skončil 31.12.2012 (nemáte-li v pracovní smlouvě sjednánu delší výpovědní dobu).

    • 2. 10. 2012 8:48

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Rozvázání PP zaměstnancem vzor
      Anebo se zkuste dohodnout se zaměstnavatelem na skončení dřívějším. Pak nebudete podávat výpověď, ale sepíšete dohodu o skončení, ve které si smluvíte den skončení.

    • 2. 10. 2012 8:58

      xy5

      Re: Rozvázání PP zaměstnancem vzor
      pokud dáte výpověď, tak k té zam-tel žádný souhlas nedává, prostě předáte výpověď (kopii si nechte potvrdit) nebo zašlete na dodejku, u dohody o ukonč. PP musíte se oba (zam-ec + zam-tel) dohodnout, tzn., že pokud zam-tel nebude souhlasit, tak nezbyde nic jiného, než dát výpověď (pokud chcete opravdu skončit)

    • 2. 10. 2012 10:33

      pája

      Re: Rozvázání PP zaměstnancem vzor
      dle § 50/3 ZP, ale i když tam neuvedete §, tak to platí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).