Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Sebevražda na pracovišti od all - Re: sebevražda na pracovišti Nějak nevím, jak si to...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2012 14:47

    all (neregistrovaný)

    Re: sebevražda na pracovišti
    Nějak nevím, jak si to představujete. Výpověď měl zaměstnavateli zaslat na doručenku a po uplynutí výpovědní doby prostě odejít, s výpovědí nemusí zaměstnavatel souhlasit, to je jednostranný právní akt. Proč jste se neporadili s právníkem dříve? Teď si nedovedu představit, jak byste dokazovali jednání zaměstnavatele. Ale snad vám poradí někdo jiný, já bych byla řešila určitě dříve, teď nevím, co vám poradit, snad jedině i teď kontaktovat právníka.

  • 25. 9. 2012 14:51

    pája

    Re: sebevražda na pracovišti
    já tedy žádnou nevidím, snad jedině napsat na OIP, vše uvést dopodrobna a zam-teli zajistit případnou kontrolu, protože podle dotazu v té firmě panují asi silně neadekvátní poměry.

  • 26. 9. 2012 9:02

    KláraZ. (neregistrovaný)

    Re: sebevražda na pracovišti
    Je to hrůzný příběh, je mi Vás i dětí líto. Souhlasím ale s ostatními - teď už je pozdě a právně něco vymáhat je nebezpečné. Pokud jsou to opravdu tak tvrdí "podnikatelé", tak se budou právníkům bránit jakkoliv a rozcupují Vaši rodinu zcela bez skurpulí. Jedině mě napadá poradit se s někým v té firmě, o kom třeba manžel dobře mluvil - zda by nebyli ochotní v rámci "solidarity k rodině svého zaměstnance" (to jim třeba bude dobře znít) poskytnout Vám alespoň nějaký příspěvek, např. na pohřeb, na mimoškolní aktivitu dětem, příp. na přestěhování rodiny - určitě Vás něco napadne. Když požádáte dopisem, firma si to může zahrnout do účetnictví a každá koruna dobrá.. Držím Vám palce!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).