Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Prohlášení poplatníka daně od J - Re: prohlášení poplatníka daně Pokud uvedete např. březen 2010...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2010 18:35

    J (neregistrovaný)

    Re: prohlášení poplatníka daně
    Pokud uvedete např. březen 2010 bude platit jenom na březen a v následujícím měsíci můžete podepsat jinde.

  • 17. 3. 2010 20:08

    beta (neregistrovaný)

    Re: prohlášení poplatníka daně
    Stále se učím, DP mi probíhá rukama snad denně, ale že by si to člověk řádně prostudoval ... Nikdy z-ec neřešil, zda a jak má podepsat na 1 měsíc a vždy vyplnil zdaňovací období, uplatnil slevu a pakli-že druhý měsíc byl u jiného z-tele (předchozí PP ukončil), tam také podepsal na zdaňovací období a uplatnil druhý (další) měsíc. Mám zato, že to takto víceměně v praxi funguje. Setkala jsem se až nyní s tím, že lze vlastně podepsat DP (a uplatnit) jen na 1 měsíc či část zd.období. Dívám se na vzor DP, takže, J, říkáte, že na str. č. I. do "kulatého obdelníčku" :) vyplní tazatelka březen 2010 a tím je jasné, že uplatnila jen na březen. Podobné případy jsme řešili čas od času, když z-ec podepíše DP na zdaňovací období, ukončí PP a opět nastoupí ke stejnému z-teli - výklad byl ten, že má podepsáno již na zdaňovací období a není třeba znovu podepisovat, kdežto, pokud vyplní 1 měsíc, při opětném nástupu by DP musela znovu podepsat.

  • 17. 3. 2010 20:38

    J (neregistrovaný)

    Re: prohlášení poplatníka daně
    Přiznám se , že jsem to také nikdy nepoužila, ale z textu prohlášení poplatníka to vyplývá.
    V praxi bývá problém s DPČ kdy jich mají několik a vědí, že v některém měsíci nebude příjem žádný. Když by chtěli podepsat jinde, museli by u prvního zrušit a potom zase třeba obnovit. Takhle to není snad nic proti ničemu, když z prohlášení jasně plyne, na které měsíce je podepsáno.
    Nahoře na první straně bych uvedla měsíc/ce a rok, v oddíle II. dole Na zdaňovací období totéž.

  • 17. 3. 2010 21:32

    beta (neregistrovaný)

    Re: prohlášení poplatníka daně
    :-) s dohodami jsme na tom podobně ... udělala bych to stejně, jen na II. bych dolu napsala rok, protože se tam hovoří o zdaňovacím období, ne o části zd.obd.jako na straně I., ale to jsou detaily, nic se snad nestane, když to napíše tam i tam, to už by musela být nepříjemná šťoura z FÚ, kdyby to kritizovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).