Hlavní navigace

DPH zahraničí????

  • (neregistrovaný)

    22. 3. 2007 21:34

    Fakturovat či nefakturovat DPH v případě, že
    - jde o poradenství a anallýzy
    - zákazník má sídlo ve třetích zemích, kde je osvobozen od DPH - tj. je neplátce
    - kancelář má ale v Anglii...
    ????
    Myslím, že by se DPH měla připočítat, ale zákazník tvrdí, že žádný jeho dodavatel takto nikdy nepostupuje... Už fakt nevím
    díky!!!

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2007 22:00

      Kamila (neregistrovaný)

      Re: DPH zahraničí????
      Záleží na tom jaký údaj k fakturaci vám objednatel služby dá. Pokud má firma sídlo ve třetí zemi a fakturovat budete na toto sídlo do třetí země, tj. poskytne Vám jako fakturační údaj své IČ, příp.DIČ ze třetí země, pak bych fakturovala bez DPH. Pokud má však v Anglii provozovnu a je zde plátcem DPH, tj. má anglické DIČ a budete mu na tuto provozovnu a DIČ (které Vám k fakturaci poskytnul) fakturovat, pak je plnění od DPH osvobozeno a na fakturu musíte uvést, že "vzhledem k tomu, že je odběratel plátce DPH v EU, je místem plnění jeho sídlo, tedy Anglie, a odběratel je zde povinen daň přiznat a zaplatit. V takovém případě byste tedy opět vystavoval fa bez DPH.
      !!! pokud budete fakturovat na pobočku v Anglii, kde má zřízenu provozovnu, avšak odběratel potvrdí, že je neplátcem DPH v Anglii, tak v takovém případě musíte fakturovat cenu vč.české DPH (nejspíše 19%).

      Kamila

    • 23. 3. 2007 7:35

      pavla (neregistrovaný)

      Re: DPH zahraničí????
      Díky moc za odpověď! Ono je to právě sporné. Zákazník je registrován ve třetích zemích, osvobozen tam od DPH - fakturační adresa bude na tuto registrovanou adresu s tím, že jako příjemce bude uvedena jeho anglická kancelář a tam mu i fakturu zašleme. Nicméně žádné registrační číslo v Anglii od něj nemáme..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).