Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH od Jiří - Re: Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH Ahoj Viki,Tvá otázka...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2007 22:55

    Jiří (neregistrovaný)

    Re: Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH
    Ahoj Viki,
    Tvá otázka plátce neplátce-jednoduše, musíš spočítat jestli se ti to vyplatí nebo nevyplatí.To však platí jen v tom případě, jestliže odhaduješ svůj obrat za 12 měsíců menší než 1000 000 Kč.Jestli bude tvůj obrat za rok bude větší nežli milion jsi povinen být plátce DPH a pokládat si otázku jestli být či nebýt plátce je zbytečná..Jak si spočítat jestli se mi to vyplatí .Musíš si položit otázku kdo bude u mě nakupovat či využívat mé služby(pláttci DPH či neplátci), kolik bude stát materiál ze kterých budeš stavět stroje a kolik bude stát tvá prace(daň na vstupu a daň na výstupu)...emailem ti můžu poslat příklad v číslech abys pochopil o co jde.

    Otázka v jaké sazbě se budeš pohybovat.Pokud budeš plátce budeš na výstupu připočítávat daň základní 19%, kde se týká 5% daně, to najdeš v zákoně o DPH v příloze 2.

    Otázka podvojku či jednoduché.Podle mně jednoduché, už jen proto , že si ho budeš moc dělat za krátký čas sám.

    Jinak držím palce ať se ti daří...a neboj to papírování není tak složité, bude se tě týkat jen čast z daňových zákonů a né vše koplexně.Tím neříkám , že nebudeš aspoň pro začátek potřebovat někoho kdo učto dělá.

  • 9. 3. 2007 8:57

    marci (neregistrovaný)

    Re: Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH
    Viki, souhlasím s Jirkou. Pokud nepředpokládáš, že tvůj obrat za rok nepřesáhne 1 mil Kč do DPH bych se nevrhala. Jestliže přesáhneš, pak se registrovat budeš muset.
    Jednoduché účetnictví bude pro tebe přehlednější. Ze začátku je lepší když ti bude daně zpracovávat účetní. I s jinými věcmi ti určitě poradí.
    Ať se daří :-)

  • 9. 3. 2007 18:36

    Jiří (neregistrovaný)

    Re: Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH
    To jsi mě Marci špatně pochopila nebo jsem se vyjádřil špatně...nepsal jsem že bych se do daně nehrnul, ale že bych si spočítal jestli se mi to vyplatí.
    Myslím si , že se stejně tomu dříve nebo později nevyhne...tedy pokud to myslí s podnikáním vážně....dyť co je to obrat milion za rok?Bude stavět počítače, bude mít internet obchod a montovat zabezpečovací zařízení.Navíc pokud by měl dostat zakázku od plátce...třeba zabezpečit nějakou fabriku, tak se jako neplátce nechytá....tedy pokud by si ta fabrika jako plátce nenakoupila materiál sama a Viky by udělal jenom práci...ale to je teoreticky.

  • 10. 3. 2007 8:52

    Viki (neregistrovaný)

    Re: Plátce DPH nabo NEPLÁTCE DPH
    Děkuji Všem za rady,
    jedná se o to, že jsem v začátcích a chci mít jasno co je vhodnější.
    Pokud se na začátku mám naučit něco co potom stejně budu muset dělat, tak je podle mne asi vhodné jít do toho už na začátku, než se naučit něco jednodušší a potov¨m se učit další věc.

    Díky Všem za ochotu poradit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).