Hlavní navigace

účtování kuchyně

  • (neregistrovaný) 86.49.77.---

    7. 3. 2007 13:03

    Dobrý den,
    budu ráda, když budu moci s někým z vás zkonzultovat správný postup při účtování kuchyně. Jedná se o vaření obědů pro domov důchodců, tzn. prodej hotových jídel na fakturu. Jedna paní účetní mi poradila, že není nutné vést skladovou evidenci (jedná se o DE), že mohu dávat suroviny na výrobu přímo do nákladů a tržby do výnosů. Na konci roku pouze budu mít zdokladovanou inventuru zásob, kterou ovšem oproti podvoj. účetnictví nebudu vyhazovat z nákladů. Co bych ještě pro případnou kontrolu měla mít uschované? Z faktury není patrné jaké druhy jídel jsou prodávané (pouze počet jídel a cena za kus). Je nutné tedy doložit co se vařilo přesně (myslím nějaké jídelní lístky, např.) A co kalkulace jídla, je k něčemu nutná, když sklad nevedu?

    Děkuji moc za odpověď

    • 7. 3. 2007 16:07

      Magda (neregistrovaný) 195.47.90.---

      Re: účtování kuchyně
      Vy máte přeci nabývací doklady na suroviny,ze kterých vaříte,tak proč byste měla schovávat jídelní lístky? Vaříte asi za smluvní ceny,tak nemusíte nikomu dokladovat, s jakým rozpětím uvaříte, a dneska už ani nemusíte vařit podle norem,máte jiné náklady, na elektřinu,plyn,vodu a to vám musí ty obědy vydělat,takže možná,když vašíte pro domov důchodců.tak byste měla uchovávat vzorky pro případnou kontrolu hygieny,ale to nemá s účetnictvím, nic společného,tak jak vám poradili: Tržby do příjmů,faktury za obědy do výdajů

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).