Hlavní navigace

Názor k dotazu Účetnictví - co tisknete z programu? od Eva M. - Ano, tiskneme :-( Ano, my to všechno fakt tiskneme...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2007 19:38

    Eva M. (neregistrovaný)

    Ano, tiskneme :-(
    Ano, my to všechno fakt tiskneme :-((
    Jasně, zákon to přímo neukládá, ale:
    * u menších firem to nevadí, protože toho není moc
    * a zrovna "naše" velké firmy tisky prostě chtějí, protože jsou schopni uvažovat jen tradičně a elektronice nevěří ;-)

    Takže každej rok při uzávěrkách předávám obrovské šanony s tiskovými sestavami, které stejně nejspíš nikdo nebude číst... ale prostě MAJÍ TO TAM a jsou spokojení :-)) Na uzávěrky jim fakturujeme "třináctý plat", v čemž jsou nejen ty vícepráce s uzávěrkami, ale taky náklady na ty papíry, tonery do tiskárny atd.

    Tištění většího množství sestav už dnes technicky není problém, tiskne se na pozadí a s počítačem lze normálně dál pracovat. A laserové tiskárny tisknou velmi rychle.

    Dřív to bývalo jiné, v dobách MS-DOSu jsme při tisku nemohli pracovat, protože počítač neuměl víc než jednu úlohu najednou. A tiskli jsme na hlučných jehličkových tiskárnách. Delší sestavy jsme tedy nechávali tisknout přes noc... a pak jsme ráno přišli a zjistili, že někdy v noci se porouchalo podávání papíru a že tiskárna už X hodin tiskne pořád na jedno místo papíru :-)))

    Samozřejmě taky pořád zálohujeme a zálohujeme, máme dosud v pc všechno, co jsme zpracovali od roku 1993. A při kontrolách stejně pracujeme především s daty v notebooku, nikoliv s těmi šílenými sestavami. Ale klienti jsou spokojení, protože mají data v podobě, která je pro ně čitelná...
    ... no comment ... :-))))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).