Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Přiměřené množství PHM u dopravce od Jana F. - Re: Přiměřené množství PHM u dopravce ****************Posoudit to nedokážu,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2007 15:38

    Jana F. (neregistrovaný)

    Re: Přiměřené množství PHM u dopravce
    ****************
    Posoudit to nedokážu, ceny jsou smluvní a tohle nic neříká. Řekla bych, že to ještě jde :-) Já měla jednoho, ten měl soustavně vyšší nákup nafty, než fakturoval. Nezbylo mi, než se s ním rozloučit. Jana F.
    *****************

  • 22. 1. 2007 18:18

    Jitka (neregistrovaný)

    Re: Přiměřené množství PHM u dopravce
    Moc Vám asi neporadím. My děláme nákladní dopravu, máme 3 auta a co fakturujeme, tak náklady za naftu je půlka a více z fakturace.

  • 17. 3. 2007 11:56

    Eva M. (neregistrovaný)

    Re: Přiměřené množství PHM u dopravce
    Evidentně Vás Váš dopravce nechce moc zatahovat do svých podnikatelských aktivit, protože když tvrdí,že počet km neví a nemůže zjistit, tak je to holý nesmysl, jako dopravce je povinen vést záznam o provozu vozidla, na kterém se uvádí počáteční stav,konečný stav km,dále množství čerpaných phm a další.Pomocí tohoto záznamu lze, i když zpětně to dá zabrat, zjistit prům.spotřebu.Je sice pravda,že vlivem špatného technického stavu vozidla nebo nějaké poruchy může být spotřeba vyšší než je v TP,ale aspoň přibližně se to zjistit dá. Pokud Vám Váš autodopravce nechce poskytnout podrobnější info, já bych se s ním netrápila, kdyby přišla kontrola,budete mít nervy a třeba to hodí na Vás, protože určitě by se jim to nelíbilo. Eva M.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).