Hlavní navigace

Pracovní smlouva a rodičovská dovolená

  • (neregistrovaný)

    22. 8. 2019 8:53

    Dobrý den, může paní nastopit na pracovní smlouvu na zkrácený 4 hod. úvazek když je na rodičoské dovolené? Bude na rodičovské dovolené ještě posední 4 rok. Je tam nějaké omezení? Děkuji všem za info.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2019 8:57

      Kara1 (neregistrovaný)

      Zaprvé musím upozornit, že na rodičovské nemůže být 4. rok, protože rodičovská dovolená (což je název volna u zaměstnavatele) může trvat maximálně do 3. narozenin dítěte.
      Pokud tím bylo myšleno pobírání rodičovského příspěvku, tak rodičovský příspěvek je státní dávka, která nesouvisí s tím, co dotyčný poživatel rod.příspěvku dělá.
      Takže prosím upřesněte svůj dotaz.

    • 22. 8. 2019 10:21

      Alice321 (neregistrovaný)

      Děkuji za info, nevím to přesně, s paní teprve jednáme o nástupu na ps, takže kdyby dítěti bylo více nez 3 roky, tak potom určitě rodičovská dovolena skončila a neměla by žádné omezení na pracovní smlouvu?

    • 22. 8. 2019 13:12

      Alice321 (neregistrovaný)

      Dobrý den, tak mám to zjištěno, dítěti budou 3 roky až v říjnu 2019, tj. že paní do října bude pořad na rodičovské dovolené a bude pobírat rodičovský příspěvek. Je nějaké omezení když k nám nastoupí na ps na zkrácený 4 hod. úvazek? Případně s jakým kódem ji mám pak přihlásit na ZP? Děkuji všem za info.

    • 22. 8. 2019 14:28

      Líba (neregistrovaný)

      Jestli tomu dobře rozumím, tak zaměstnankyně je na RD u jiného zaměstnavatele, ne u vás.
      Žádné omezení není, jen si musí ohlídat, aby měla současně prohlášení poplatníka podepsané jen u jednoho zaměstnavatele.
      Přihlásíte ji na ZP kódem P a M. Až jí skončí RD nebo pobírání RP, podle toho, co nastane později, odhlásíte ji kódem U.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).