Hlavní navigace

Neplátce dph (osvč) - lze dát faktura nad 10tis. Kč bez IČ do nákladů?

  • (neregistrovaný)

    7. 8. 2019 17:29

    Dobrý den,
    chci se zeptat, zda musí být uvedeno na faktuře nad 10tis. Kč IČ (pokud jsem OSVČ a NEplátce dph), když ji chci dát do nákladů. Na faktuře budou jinak všechny náležitosti - jméno, příjmení, adresa podnikání, částka atd. Důvodem je, že nechci přijít o záruku 24 měsíců. Např. nákup mobilního telefonu, pc apod. Bohužel uvedením IČ se na mě vztahují jiné záruční podmínky.
    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2019 19:11

      Pavel S. (neregistrovaný)

      Predpokladam, ze stejnou otazku by mi mohli polozit i kdybych napr. mobilni telefon na IC koupeny mel. Odpovedel bych uplne stejne - ze je to nezbytny predmet pro efektivni vykonavani me podnikatelske cinnosti, protoze musim byt v kontaktu s klienty/dodavateli, zaroven pouzivam mobil na porizovani fotek produktu atd.

      Zaroven na dokladu furt budou moje inicialy, popripade bych pro jistotu zaplatil z firemniho uctu.

      Nebo mi chcete rict, ze cokoliv koupim na IC, tak je automaticky ochraneno pred utokem financaku? Ptam se v prve rade, zda je skutecne podminka pro uplatneni v nakldech mit na fakture nad 10tis. IC, kdyz na ni jinak jsou vsechny udaje. Dokazovani uziti v podnikani je dle meho vec druha a dotazum financaku se clovek nevyhne, at ma na fakture cokoliv.

    • 7. 8. 2019 20:29

      vladík

      Myslím, že nemáte úplně pravdu, neboť podle Obč.zákoníku- §435- podnikatel uvádí na obchodních listinách identifikující údaj, pokud mu byl přidělen.

    • 8. 8. 2019 10:17

      emil2 (neregistrovaný)

      Apríla už bylo. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).