Hlavní navigace

Exekuce na mzdu a další na jinou peněžitou pohledávku

  • (neregistrovaný)

    16. 7. 2019 10:48

    Dobrý den, prosím Vás o radu. Hned za sebou v jeden den přišly 2 exekuce od jednoho exekutora se stejným č. j. a jen na konci exekučního příkazu k provedení exekuce srážkami ze mzdy a jiných příjmů je 16 a na druhém exekučním příkazu k provedení exekuce přikázáním jiné peněžité pohledávky je 17. Znamená to, že musím navést oba exekuční příkazy? A až přijde čas, tak, když ten zaměstnanec nebude mít bonus, tak srazím na jednu exekuci a když bude mít, tak na druhou? Vím, že jde stále o tu samou pohledávky, jen mi není úplně jasný princip srážek
    Ono to potrvá, protože má spoustu exekucí s lepším pořadím, ale jen abych si to dobře zadala do systému. Mám Vemu. Daňový bonus měl ten člověk za posledních 12 měsíců jen 1 x.
    Moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2019 12:46

      Kara1 (neregistrovaný)

      Na základě exekučního příkazu srážkami ze mzdy vypočítáváte exekuční srážku z čisté mzdy (ale bez bonusu). Na základě přikázání jiné peněžité pohledávky srážíte pouze bonus, pokud mu v některém měsíci vyjde.
      Musíte tedy mít pořadí pro exekuce srážkami ze mzdy (a v rámci toho pořadí rozlišovat, zda jde o přednostní nebo nepřednostní pohledávku).
      A zvlášť pořadí pro přikázání jiné peněžité pohledávky.
      Takže jestli on má jiné exekuce srážkami ze mzdy s dřívějším pořadím, pak této nové exekuci zařadíte a pokud je nepřednostní, srážky ze mzdy se zatím provádět nebudou. Nebo pokud je přednostní, ale má i jinou přednostní s dřívějším pořadím, také se srážky provádět zatím nebudou. Budou se provádět srážky ve prospěch některé dřívější exekuce.
      Ale to přikázání jiné peněžité pohledávky, pokud u něj neevidujete nějaké dřívější přikázání od jiného exekutora, bude mezi přikázáními na 1. místě a pokud tomu zaměstnanci vyjde v některém měsíci bonus na děti, musí být sražen celý a zaslán tomuto exekutorovi, od kterého jste jako od prvního obdrželi toto přikázání jiné pen.pohl.
      Jak se to zadává do Vemy, to nevím.

    • 18. 7. 2019 6:59

      pko (neregistrovaný)

      Děkuji moc za vysvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).