Hlavní navigace

Zpráva České poště Datovkou

  • (neregistrovaný)

    23. 4. 2019 10:16

    Dobrý den, prosím Vás je možné poslat České poště, s.p. zprávu Datovou schránkou stejně jako se posílá třeba přiznání k DPH na FÚ? Jsme s.r.o.. Děkuji za info a přeji krásný den :-)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 4. 2019 10:37

      Alverita

      Česká pošta má jistě datovku tak jako všechny právnické osoby. Pošlete dopis v pdf. Myslím, že zaslání bude zpoplatněno.

    • 23. 4. 2019 13:50

      iva.

      Možné to je, ale pozor na to, co posíláte a jestli takové podání umožňují konkrétní obchodní podmínky ČP.
      Nedávná osobní zkušenost - chtěla jsem zrušit SIPO, všechny platby už z něj byly pryč. Podle obchodních podmínek SIPO je možné žádost o zrušení SIPO poslat výhradně písemně a to na adresu ve Vítkově. Není možné, abyste to zanesl/a na poštu, tam to úřednice orazítkovala a zúřadovala (když platby SIPO si u přepážky zařídit můžete). A přitom mají na každé poště Czech point ... nechápu. Když chcete něco poslat České poště, pošlete to poštou ... a doufejte, že to dojde. Když mi paní u okénka nabídla informaci o doručení postřednictvím SMS, byl můj úsměv hodně křečovitý, jinak bych jí od plic řekla, co si o takových službách ČP myslím. Ale chudák paní za přepážkou za to nemůže, tak jen doufám, že dopis České poště, který mě stál 44 korun, se u nich nikde neztratí (pro jistotu jsem si doručení ověřila přes Track and trace) a že mi to SIPO úspěšně zruší. To už vůbec nemluvím o tom, že v obchodních podmínkách je možné zkrátit výpovědní dobu (pokud na SIPO nejsou žádné položky), ale jenom když si zákazník výslovně písemně požádá.

    • 26. 4. 2019 11:29

      stana1 (neregistrovaný)

      Koukám, že se na ČP nic nemění. Já chtěla rušit SIPO na začátku roku 2000 díky změně bydliště. ČP na pobočkách nechtěla rušit SIPO, že prý to neumí, ale změnu bydliště umí- to jsem však zase nechtěla já. Tak jsem to vyřešila po svém a přes el. banking jsem zrušila na SIPO přímé inkaso a bylo to. Nemohli inkasovat a tak se SIPO nějak zrušilo samo. Jo a s datovkou jsem byla první fyzická osoba na pobočce ČP, která o ni žádala. Dívky za přepážkou z toho byly hotové a velmi ochotně mi půjčily manuál na otevření datovek a tak jsme společnými silami moji datovku zaktivovali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).