Hlavní navigace

Převzetí daňové evidence a zjištěné chyby

  • (neregistrovaný)

    25. 3. 2019 1:26

    Dobrý den, měla bych jednu velikánskou prosbu. Pokusím se nastínit problém. Převzala jsem daňovou evidenci po jiné účetní. V roce 2016 v přiznání se udělala příprava na přechod na výdaje procentem od roku 2017 tzn. dodanili se pohledávky, závazky a zásoby zboží. V roce 2017 se přešlo tedy na procenta, ale.... já teď při výpočtu roku 2018 a šílených stropů v uplatňování výdajů, které ze zákona lze jen odečíst, vyšel klientovi dost velký zisk (likvidační pro něj). A přitom kdyby uplatnil skutečné výdaje byl by dokonce ve ztrátě 150 tis. Nepochopila jsem krok k přechodu na %, ale což teď už je to jedno. Chtěla jsem tedy dodanit opět pohledávky atd. ale zjistila jsem následující:
    * jedna faktura vydaná na 80 tis zůstala neuhrazená, ale platba proběhla v hotovosti tzn. není v příjmu roku 2017
    * výdaje jsou počítány 80% jako opravy motorových vozidel, ale probíhal tam i samotný prodej zboží a ten bych dala 60%?
    * do tržeb zahrnutá celá částka prodeje zboží, včetně dodaněných zásob a dle mého názoru by měl jít do příjmu jen rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou která byla dodaněná??
    A teď mi řekněte, mám utéct rovnou?
    Nejraději bych dělala nevidím, neslyším a zaúčtovala si rok 2018 zpět skutečnými výdaji, ale pokud se mi ozvou z FÚ jestli nebylo nic k dodanění když tam je jasně napsaná ta faktura za 80 tis. Udělala bych dodatečné za rok 2017 kde bych pohledávku dodanila, ale bude to další jejich placení navíc a přehlížet ty dodaněné zásoby (tzn. on vlastně nemusel mít tak velké zisky a tak velké placení)....
    Ozval by se mi klidně nějaký daňový poradce, který by mi poradil jak z tohoto začarovaného kruhu? Samozřejmě, aby jsi taky řekl svou cenu za radu. Předem moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).