Hlavní navigace

Položky účetních výkazů

  • 15. 3. 2019 11:17

    Dobrý den,

    asi je to pitomost, ale náš účetní program ještě neměl aktualizované položky ř. 05 Nehmotné výsledky vývoje a ř. F.2. Prodaný materiál (už opraveno), tak jsem si srovnala i ostatní položky rozvahy a VZZ s EPO a přišla jsem na to, že v EPU je E. úprava hodnot v provozní oblasti a my máme "úpravy" a A.III.1 Ostatní rezervní fond a my máme "fondy".

    Je to problém?
    Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2019 10:25

      stana1 (neregistrovaný)

      Mnoho psů=zajícova smrt. Bohužel do legislativy a metodiky zasahuje příliš mnoho teoretiků a ty musí vykázat svou důležitost alespoň nějakou změnou, že to má v praxi dost velké dopady, tak to už neřeší. Já obdobný problém, jako ten Váš, řeším tak, že v EPO to upravím a náš SW zůstává nakonfigurován v rozvaze odlišně od EPO. Auditorům se to vysvětlí a ostatním, kteří rozvahu dostávají, je jedno, ve kterém řádku či názvu údaj (musí být správný) je. Taková krásná změna teoretiků bylo rušení třídy 58 a 68 -mimořádné výdaje a výnosy. Takže teď je klasické manko způsobené krádeží provozním nákladem - paráda. Jakou má krádež ze skladu či prodejny vazbu na provoz? Těch příkladů je tolik, že vypsat je, by vydalo na pěkně silnou knížku.

    • 16. 3. 2019 13:44

      Ema1

      Děkuji za reakci, takže zřejmě zasíláte výkazy ke zveřejnění v OR z EPA, že? Já jsem právě vždycky používala ty z programu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).