Hlavní navigace

Výpověď zaměstnance

  • (neregistrovaný)

    17. 1. 2019 18:51

    Dobrý den,prosím zkušené,zaměstnanec nám doručil výpověď s výpovědní lhůtou 2 měsíce,ale na této výpovědi uvedl chybně své
    pracovní zařazení.Je to důvod k nesouhlasu s výpovědí z naší strany?A kdy mu musíme případně oznámit,že trváme na pokračování PP?Ve výpovědní lhůtě nebo vůbec ne,a dát celou věc k soudu do 2 měsíců po skončení výpověd.lhůty?Děkuju L.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2019 18:59

      Lenka28 (neregistrovaný)

      Re: Výpověď zaměstnance
      Vy si můžete trvat, jak chcete, pokud chce zaměstnanec odejít, nemůžete mu v tom bránit. Proč ho chcete dávat k soudu?

    • 17. 1. 2019 19:11

      Lucie11 (neregistrovaný)

      Re: Výpověď zaměstnance
      Děkuji za odpověď.Samozřejmě,že soudně nic řešit nechceme.Spíš mě zajímá,jeslti je problém v tom,že zaměstnance uvedl ve své výpovědi chybně své pracovní zařazení,a jestli tahle chyba může být důvodem k tomu,že jeho výpověď nepřijmeme?

    • 17. 1. 2019 19:27

      Lenka28 (neregistrovaný)

      Re: Výpověď zaměstnance
      Nejsem právník, ale podle mého názoru to není až tak důležité. Tedy pokud tam není vyloženě nějaký nesmysl. Je to jen slovíčkaření, nebo tam napsal úplně jinou pozici?

    • 17. 1. 2019 19:39

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Výpověď zaměstnance
      Jestliže víte, co je ve výpovědi napsané, tak už jste ji asi přijali. Výpověď se dává z pracovního poměru a pracovní zařazení se tam zpravidla vůbec nepíše, takže chyba v tomto bodě nemůže mít na platnost výpovědi žádný vliv.

    • 17. 1. 2019 19:59

      VH

      Re: Výpověď zaměstnance
      Pro tazatelku:
      Zaměstnavatel doručenou výpověď nepřijímá, její účinky nastanou bez ohledu na jeho vůli. Pracovní poměr skončí i na základě výpovědi, která trpí vadami, resp. druhá smluvní strana má možnost se domáhat soudní žalobou vyslovení neplatného rozvázání PP. Zároveň může, ale nemusí prohlásit, že trvá na tom, aby zaměstnanec konal pro zaměstnavatele práci i nadále.
      K řešení by bylo, pokud by zaměstnanec měl k zaměstnavateli uzavřeny např. 2 pracovní poměry, obě PS by byly uzavřeny v týž den apod. Pak by opravdu nebylo zřejmé, který pracovní poměr je vypovídán, ale to je jiná situace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).