Hlavní navigace

Naskenované čestné prohlášení OSVČ

  • 10. 1. 2019 12:21

    Dobrý den, požádala jsem druhého z rodiče o čestné prohlášení o neuplatnění slev na děti. Bylo mi posláno podepsané naskenované na mail, stačí to nebo musím trvat na poslání originálu poštou? U potvrzení zaměstnavatele druhé z poplatníků je mi jasné že nutné originál, ale pokud jde o prohlášení druhého z rodičů? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2019 12:26

      .. (neregistrovaný)

      Re: Naskenované čestné prohlášení OSVČ
      Je to doklad navíc, požadavek mzdové účetní v tomto případě nemá oporu v Zákonu o daních z příjmů. Takže otázka spíš zní, zda si vůbec může takovýto doklad (bez ohledu na to, zda je to originál či kopie) založit do spisu zaměstnance, viz. GDPR.

    • 10. 1. 2019 12:35

      Sonulak

      Re: Naskenované čestné prohlášení OSVČ
      A jak jinak doložit zaměstnavateli? Jde o případ: zaměstnanec žije ve společné domácnosti se současnou manželkou, má 3 vyženěné děti (na tyto 3 děti si tento zaměstnanec uplatňuje daňové zvýhodnění), které jsou ve společné péči biologické matky a biologického otce, ale všechny studují mimo domov, ale nepracují. Tak potřebuji potvrzení jejich biologického otce (je OSVČ), že si daňové zvýhodnění neuplatňuje, nebo nemám nárok toto od zaměstnance chtít doložit?

    • 10. 1. 2019 12:51

      jukk (neregistrovaný)

      Re: Naskenované čestné prohlášení OSVČ
      Nepotřebujete žádné potvrzení biologického otce. jedině potvrzení zaměstnavatele manželky. Děti jsou nezletilé?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).