Hlavní navigace

Názor k dotazu Zákonné pojištění zaměstnanců na SK??? od Tomáš Neugebauer - Re: Zákonné pojištění zaměstnanců na SK? Jste arogantní hulvát,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2018 18:08

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    Re: Zákonné pojištění zaměstnanců na SK?
    Jste arogantní hulvát, který navíc problému nerozumí. Ani "od několika milionů zaměstnanců", ani "ZA několik milionů zaměstnanců"! Pojištění se neplatí za zaměstnance, ale za zaměstnavatele. To je jeden z důvodů, proč nechápete popisovaný problém a stále zde píšete blbosti (výpočet apod.).

    V ČESKÉ REPUBLICE NENÍ POJIŠTĚN JEDEN JEDINÝ ZAMĚSTNANEC PRO PŘÍPAD VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU NEBO PŘIZNÁNÍ NEMOCI Z POVOLÁNÍ!

    Pojištěni jsou pouze zaměstnavatelé (a to ze zákona povinně, vyjma některých, všichni). Výše pojistného si stanoví sami na základě kritérií, která zohledňují pravděpodobnost vzniku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání na základě převažující provozované činnosti a pravděpodobnost vzniku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání na základě zohlednění počtu zaměstnanců. Zároveň je stanovena minimální částka pojistného, které, v případě zaměstnání alespoň jednoho zaměstnance, musí čtvrtletně hradit. Počet zaměstnanců slouží pouze jako "nástroj" k určení výše částky pojistného, nikoliv jako údaj, kolik je pojištěno zaměstnanců (není pojištěn žádný!).

    Tento systém byl zaveden jako prozatimní řešení. Bohužel, přes několik návrhů na změny, přetrvává stále (je velice výhodný pro státní rozpočet).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).