Hlavní navigace

Založení s.r.o. v praxi

  • (neregistrovaný)

    1. 11. 2018 8:13

    Dobrý den, prosím vás o radu ohledně založení s.r.o. Kdo s tím máte prosím zkušenosti z praxe. Nebo spíš jaký je rozdíl mezi s.r.o. a živnostenským listem? Napíšu přesně o co se jedná. Jedna zavedená firma nemá účetní jako zaměstnance, ale buď na živnostenský list nebo většina účetních mají s.r.o. Prý kvůli odvodům státu, aby byly minimální a ony měly vyšší výdělek. Nejsem hlavní účetní a v tomto opravdu neumím chodit a nevím co z toho plyne, jestli hrozí nějaký problém. Dostala jsem z té firmy nabídku účetní, ale pomocné (mzdy, fakturace). Děkuji Olina.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2018 9:13

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: založení s.r.o. v praxi
      V dotazu se trošku ztrácím.
      Máte nabídku pracovat jako účetní, ne však jako zaměstnanec. A Vy se rozhodujete, jestli si zřídíte živnostenský list nebo založíte s.r.o.?

    • 1. 11. 2018 9:35

      Olina N. (neregistrovaný)

      Re: založení s.r.o. v praxi
      Ano, je to tak. Hlavní účetní si s tím ví rady, ale já nevím, protože nejsem hlavní účetní, proto prosím o radu. Ano, jestli ŽL nebo s.r.o.

    • 3. 11. 2018 20:34

      .. (neregistrovaný)

      Re: založení s.r.o. v praxi
      OT.
      Pokud neznáte základní věci okolo podnikání, tak nezakladejte s.r.o. ani nenabizejte své služby jako OSVČ. Nechte se zaměstnat na pracovní poměr a uzavřete dopředu dobrou odpovědnostni pojistku.
      Zejména u zpracování mezd je opatrnost na místě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).