Hlavní navigace

Materska x rodicovska dovolena

  • (neregistrovaný)

    8. 10. 2018 11:43

    Prosím o radu, jsem od 10.5.na MD, v listopadu bych mela prejit na RD. Od 15.3.do 9.5. Jsem byla na neschopence kvuli rizikovemu tehotenstvi, jaky je muj narok na dovolenou? Mam nyni zaslat zamestnavateli dopis s tim ze zadam o cerpani dovolene po ukonceni MD pred nastupem na RD s tim jak dlouho planuji byt na RD?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2018 11:49

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Materska x rodicovska dovolena
      Pokud požádáte o čerpání dovolené v návaznosti na mateřskou dovolenou, má zaměstnavatel povinnost vám vyhovět. Krátit se vám nebude. O rodičovskou dovolenou po vyčerpání dovolené můžete požádat v jednom dopise.

    • 8. 10. 2018 11:54

      Luuuu (neregistrovaný)

      Re: Materska x rodicovska dovolena
      Dekuji za info, tak asi nejdrive pozadam mzdovou ucetni, aby mi zaslala informaci kolik mi zbylo dovolene (vyplatni pasku jsme meli jen na portale v praci, kam pristup samozrejme nemam a nemam prehled kolik dovolene jsem jiz vycerpala). Za prosinec take vznika narok na dovolenou?

    • 8. 10. 2018 12:29

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Materska x rodicovska dovolena
      Máte nárok na celou dovolenou, krátí se až za 100 zameškaných dnů. Mzdovou samozřejmě oslovit můžete, ale když požádáte o vyčerpání celé dovolené, na kterou vám vznikl nárok, tak nemusíte dny přesně uvádět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).