Hlavní navigace

Vypovídají Vám pojišťovny KŽP?

  • (neregistrovaný)

    24. 9. 2018 15:56

    Dobrý den, nesetkal jste se s tím už někdo? Zaměstnavatel nám měsíčně platí částku na KŽP. Ono v podstatě nejde o klasické životní pojištění, protože tam není prakticky žádné krytí rizik. Je to vlastně takové jakoby spoření. Ale platí, že z toho nemůžeme provést žádný mimořádný výběr. Údajně prý pojišťovny začínají tento produkt firmám vypovídat (prý kvůli nějaké nové právní úpravě).

    Je to pravda? Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

    U nás s touto informací přišel jeden nový manager, tak mám trochu obavu, aby si nechtěl přihrát nějakou malou domů........ Abychom nebyli tlačeni do nějaké změny,protože nutně potřebujeme nějaký nový produkt .....

    Moc děkuji za názory.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2018 16:25

      .. (neregistrovaný)

      Re: Vypovídají Vám pojišťovny KŽP?
      OT. V poslední době jsem si všimla článků na téma sporů o určení neplatnosti pojistných smlouv.
      Zkuste se podívat na stránky Finančního arbitra k této problematice. Na jeho rozhodnutí z poslední doby (cca rok), např.
      https://www.finarbitr.cz/download/sbirka_sbirka_cs/1516109154_cs_fa_zp_636_2015_nalez.pdf

    • 25. 9. 2018 9:02

      Mzdoovka (neregistrovaný)

      Re: Vypovídají Vám pojišťovny KŽP?
      Děkuji moc. Pročetla jsem to a ještě zapátrala na netu. My máme Kooperativu. Základní pojištění pro případ smrti - varianta Maximum 10 000,- Kč. Takže žádná velká sláva to není. V podstatě jde opravdu o takové spoření a né pojištění.
      Teď jde o to, jak nenaletět, protože pár roků už to běží a nějaké peníze už tam jsou a pokud by se s těmi smlouvami mělo nějak hýbat, tak abychom na tom nebyli biti ...... Ostražitost bude určitě na místě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).