Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Prodloužení lhůty pro následné KH od zdv - Re: Prodloužení lhůty pro následné KH Nejlépe by bylo...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2018 13:29

    zdv (neregistrovaný)

    Re: Prodloužení lhůty pro následné KH
    Nejlépe by bylo spojit se s účetní, i když je na dovolené, bez ní to těžko vyřešíte. A pořádně si přečtěte Výzvu, důvodem nemůže být nezaúčtovaná dodavatelská faktura (ledaže by byla v režimu přenesené daňové povinnosti), ale může to být obráceně, tj. Vaše vydaná faktura není uvedená ve Vašem KH a Váš odběratel ji tam zařadil v rámci svého nárokování DPH. Na Vašem místě bych určitě v této fázi použila "následné kontrolní hlášení" (vyplňte formulář z webu finanční správa), ve kterém budete trvat na tom, že to máte správně, to je jediný způsob, jak celý proces posunout o pár dní bez pokuty, a mezitím se vrátí Vaše účetní.

  • 13. 9. 2018 22:39

    Michal1900 (neregistrovaný)

    Re: Prodloužení lhůty pro následné KH
    S účetní jsem se snažil spojit - že je na dovolené jsem nevěděl, říkala, že se tomu nemůže věnovat dřív, než se vrátí a zástup nemá :-/

    Udělám to tak, jak radíte - stejnou radu jsem dostal od více lidí. Vyjádřit bych se měl do zítřka, účetní se vrací 19. tak snad se to pak všechno "nějak" stihne bez pokuty.

  • 14. 9. 2018 9:09

    .. (neregistrovaný)

    Re: Prodloužení lhůty pro následné KH
    Pokud se rozhodnete potvrdit správnost naposledy podaného KH, tak musíte na stránkách EPO načíst xml. soubor s původním Kontrolním hlášením, pak pak zadat volbu Rychlá odpověď na výzvu a zvolení z roletové nabídky volbu / Potvrzuji správnost naposledy podaného kontrolního hlášení (KH). Vyplnit číslo jednací doručené výzvy správce daně (celé to strašně dlouhé číslo vč. uvedených oddělovačů). Zkontrolovat údaje pomocí volby Protokol chyb. Pokud bude vše OK, soubor uložit jako soubor xml. A poslat svoji Datovou schránkou.
    ......................

    Od nového roku je možnost nastavení v DS, aby Oprávněné osobě chodily rozšířené notifikační emaily z datové schránky. Rozšířené o anotaci (věc), název a ID schránky odesílatele. Takže OSVČ nemusí při využití dosílání "rozšířeného" notifikačního emailu vstoupit do DS a přesto ví, kdo mu a co poslal.
    ......................

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).