Hlavní navigace

Nákup softwaru z Kanady - přes internet

  • (neregistrovaný)

    26. 8. 2018 11:53

    Dobrý den, kam to prosím patří do přiznání? Platba kartou, do mailu nám poslali klíč ke stažení. Jedná se tedy o tzv. "krabicový" SW, dala bych ř. 7 a ř. 43., mimo KH. Jenže nemám žádné doklady z celního režimu. Mám pouze kanadskou fakturu. Potřebuji něco dalšího?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 8. 2018 12:59

      KláraT. (neregistrovaný)

      Re: Nákup softwaru z Kanady - přes inter
      Místo "krabice" dostaneme mailem unikátní kód ke stažení z netu. Proto tzv. "krabicový" SW a ne nákup služby.

    • 26. 8. 2018 14:21

      allli

      Re: Nákup softwaru z Kanady - přes inter
      našla jsem tyto definice - opravdu jde u vás o krabicový software, to, co máte vy, vám určitě celní úřad neproclí:
      Pod pojmem krabicový SW rozumíme situaci, kdy je na hmotném nosiči (CD,DVD) software určený k instalaci. Je určen pro masovou distribuci a zpravidla nevyžaduje ani nepředpokládá žádné provádění složitých nastavení, customizace nebo implementace
      Pojem krabicový software
      Krabicovým softwarem (tzv. FPP - Full Package Product) lze rozumět software, který je distribuován hromadně formou poskytování nevýhradní licence, a to ve spojení s hmotným nosičem. Krabicový software je většinou šířen na datových nosičích (v krabicích) a není nutné jej složitě implementovat, ale pouze instalovat. Vzhledem k tomu, že lze software šířit formou zpřístupnění softwaru na internetu a možností jeho stažení, pak už tento pojem „krabicový“ se stává nepřesným. Nicméně lze jej chápat jako software, který není vyvíjen na míru, který však může být doplňován určitými vyvinutými moduly, a jehož upgrade nevyžaduje změnové řízení, ale je na vůli výrobce softwaru. Nejznámějšími produkty jsou např. Office od Microsoftu, antivirové programy AVG atd., ekonomické programy např. Pohoda, programy typu Photoshop apod.
      já bych uvedla do ř. 12 a 43 (pokud máte nárok na odpočet DPH) a KH A.2

    • 26. 8. 2018 14:57

      KláraT. (neregistrovaný)

      Re: Nákup softwaru z Kanady - přes inter
      Moc děkuji, ale teď jste mě zmátla. Jediné, čím jsem si byla jistá je, že Krabice=zboží, tedy mimo KH a ř. 7. Jenom nevím, zda do DPH zadávat, když mám pouze tu fakturu.
      Na ř. 12 uvádím SW na míru, na zakázku, vyvíjený pro nás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).