Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Nový zaměstnanec exekuce od Kara - Re: Nový zaměstnanec exekuce Pokud není ze ZL jasné...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2018 10:03

    Kara

    Re: Nový zaměstnanec exekuce
    Pokud není ze ZL jasné pořadí, musíte ho u minulého zaměstnavatele zjistit. To je základ, musíte vědět, kterou exekuci (exekuce) srážet a deponovat. Nepočítejte s tím, že Vám exekutoři do termínu zpracování mezd naposílají ty exepříkazy, abyste si je mohla pročíst, zjistit datum doručení prvnímu plátci a podle toho seřadit. A jakk to řeším s nezabavitelnou částkou? Není to správně, ale nijak. Těch exekucí mám tolik, že zjišťovat u minulého zaměstnavatele, jakou v tom měsíci uplatnil nezabavitelnou částku, abych já mohla uplatnit zbytek, na to vůbec není čas, zvlášť když on počítá mzdy později než já. Prostě hodím nezabavitelnou částku celou. Info si dáváme jen se sociálkou. A stejně to většinou funguje jen jednostranně, tedy že já sdělím, jakou nezabavitelnou částku jsem uplatnila při výpočtu mezd za ten měsíc, ale když nemoc trvá třeba do poloviny dalšího měsíce a pak jde do práce, stejně se nedozvím, anebo se to nedozvím včas, jakou nezabavitelnou částku uplatnila sociálka za tu polovinu měsíce.

  • 23. 8. 2018 10:11

    jasná. (neregistrovaný)

    Re: Nový zaměstnanec exekuce
    Já teda se snažím domluvit se mzdovou účetní předcházejícího zaměstnavatele na tom, aby mi sdělila v jaké výši uplatnila nezabavitelnou částku. Tím, že máme datum výplat až v druhé polovině měsíce, tak zatím nebyl problém. A s OSSZ mám dobré zkušenosti, vždy včas sdělí, v jaké výši nezabavitelnou částku uplatnili.

  • 24. 8. 2018 5:54

    luciebar

    Re: Nový zaměstnanec exekuce
    Děkuji moc za reakce. Zkusím se spojit s minulým zaměstnavatelem, zjistit pořadí. Na ZL sice je datum doručení, ale má sraženo u exekucí s pozdějším datem, tak tomu zcela nerozumím. Obešlu exekutory. Výplaty musí být hotovy do 5.8., požádám předchozí mzdovou účetní o částku nezab. minima a pokud mi ji nesdělí, použiji ho celé. Snad ho sdělí, aby bylo vše OK. Ještě jednou moc děkuji. Pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).