Hlavní navigace

Pracovní úraz - exekuce

  • (neregistrovaný)

    3. 11. 2017 10:51

    Dobrý den, prosím o radu. Pracovní úraz zaměstnance, který má exekuce...úhradu ztráty na výdělku hradí pojišťovna zaměstnavateli a ten ji následně dává zaměstnanci ve mzdě. Vztahují se na tento příjem také srážky ze mzdy na exekuce? Má se hlásit pojišťovně, která plní náhrady za pracovní úrazy, že má zaměstnanec exekuce/insolvenci, pokud se plnění posílá přímo zaměstnanci? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 11. 2017 12:47

      PetraM. (neregistrovaný)

      Re: pracovní úraz - exekuce
      Samozřejmě ohlásit i pojišťovně.. Z vlastní zkušenosti ale vím, že pojišťovna bude chtít, ať ztrátu na výdělku vyplácíte vy a tím pádem i vy budete provádět srážky z této náhrady. Pojišťovna Vám pak bude refundovat...

    • 3. 11. 2017 13:24

      ZN (neregistrovaný)

      Re: pracovní úraz - exekuce
      Dobrý den, prosím moc o radu. Kooperativa již ztrátu na výdělku zaslala zaměstnanci, ale já jsem jí zapomněla dát info, že zaměstnanec má exekuci. Nějak mi to vůbec nedošlo, že by se z toho taky odvádělo. Co teď s tím?

    • 3. 11. 2017 14:09

      veronika.ba

      Re: pracovní úraz - exekuce
      Já mám tedy jiné zkušenosti s Kooperativou. Vždy nechávám ztrátu na výdělku vyplácet rovnou zaměstnanci a odškodnila zaměstnance jak s exekucí, tak i s insolvencí. Bez problémů. Jen je potřeba jim to sdělit.

    • 6. 11. 2017 7:27

      PetraM. (neregistrovaný)

      Re: pracovní úraz - exekuce
      Tak to já s nimi měla dopisování... samozřejmě jsem jim sdělila exekuce, ale právě kvůli nim nechtěla Kooperativa odškodnit, nechtěla s tím nic mít společného, zaměstnavatel to taky nechtěl platit, takže jsme si dopisovali a dopisovali, až nakonec zaměstnavatel vyměkl a vyplatil to zaměstnanci sám, provedli jsme exekuce a Kooperativa nám refundovala...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).