Hlavní navigace

Stravné v tuzemsku - vs. stravenky

  • (neregistrovaný)

    25. 9. 2017 10:47

    Dobrý den,

    Mám dotaz ohledně stravného, v zákoníku je napsáno, že zaměstnanec má nárok na stravenku za min. odpracované 3 hodiny, když jsou zaměstnanci na pracovní cestě celý den, tak nemají nárok na stravenku, ale stravné v min. výši 72 Kč. Ale šéf mi tvrdí, že když jim dává stravenku v hodnotě 109 Kč, tak tím pádem zaniká nárok na stravné, jelikož dostanou stravné ve vyšší hodnotě. Zaměstnanci taky chtějí stravenky než stravné.
    Dělám cestovní příkazy poprvé, už jsem z toho hodně zmatená a nevím jak to zpracovávat

    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2017 11:03

      markysa

      Re: Stravné v tuzemsku - vs. stravenky
      Nárok na stravné nezaniká.
      dále dle §24 odst.2 písm j.4 ZDP Příspěvek nelze uplatnit na stravování za zaměstnance, kterému v průběhu směny vznikl nárok na stravné.

    • 25. 9. 2017 13:19

      Michaela S. (neregistrovaný)

      Re: Stravné v tuzemsku - vs. stravenky
      Stravné je povinen zaměstnavatel zaměstnanci hradit, kdežto příspěvek na stravování poskytnout může. Podmínky pro poskytnutí stravenky stanovuje zaměstnavatel. Pokud zároveň chce, aby výdaj na stravenky byl považován za výdaj k dosažení, zajištění a udržení příjmů, musí dodržet podmínky zákona o dani z příjmu (viz předchozí odpověď). Podmínky poskytování stravenek zákoník práce neřeší.

    • 26. 9. 2017 8:37

      Helča K. (neregistrovaný)

      Re: Stravné v tuzemsku - vs. stravenky
      Takže pokud jsem to správně pochopila, takže když zaměstnanec je celý den na pracovní cestě musí mít poskytnuto těch 72 Kč stravného, pokud mu bude chtít dát stravenku 109 Kč, tak mu to může dát, ale neuplatní odpočet na daň, ale těch 72 Kč musí mu dát a vypsat v cestovním příkazu. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).