Hlavní navigace

Účtování v příspěvkové organizaci

  • (neregistrovaný)

    2. 9. 2005 17:14

    Účtujete prosím někdo závodní stravování v příspěvkové organizaci /škola/. Škola s vlastní šk.jídelnou, má stravování zaměstnanců v hlavní činnosti. V rozpočtu kuchařek nebyly zvýšeny úvazky i pro vyvařování pro učitele ani mzdový fond. Prý se má účtovat nejdříve v doplňkové činnosti a potom to převést do hlavní a tím si vytvořit mzdový fond. Už je to u nás letos asi třetí verze jak zaúčtovat závodní stravování. Dokážete mi někdo poradit?
    Doposud jsme to dělali tak, že příjem ze stravného byl celý zaúčtován v hlav.činnosti na 6O2, náklady jsme podělili poměr podle počtu odebraných obědů pro žáky a zaměstnance. Asi to nebylo taky správné, neboť hodnota oběda pro dítě je nižší než hodnota pro dospělého strávníka.
    Pokud někdo víte, budu vděčná.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2005 9:25

      Josef (neregistrovaný)

      Re: účtování v příspěvkové organizaci
      ****
      K druhé části Vašeho dotazu :
      Postupujete podle dříve platné vyhl.48/93 a nyní nové 107/2005 ? Nezdá se mi právě rozdíl hodnot oběda pro dítě a dospělého.

      Trošku nerozumím tomu zvýšení úvazku pro kuchařky. Vaří přece společně pro zam. i děti nebo ne ?

    • 3. 9. 2005 22:51

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: účtování v příspěvkové organizaci
      *** Závodní stravování naštěstí neúčtuji, ale v případě podobných oříšků se obracím na zřizovatele. Od toho tam jsou, aby nás mj. metodicky řídili, a taky kontrolovali.

    • 5. 9. 2005 9:09

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: účtování v příspěvkové organizaci
      Děti mají obědy levnější, protože mají menší porce, to je v pořádku. Ale náklady na výrobu jednoho oběda bych řekla, že jsou stejné, takže se mi zdá správné vzít poměr počet obědů dospělí/děti. Ale sama v tom tápu. O kolik se vám navýšila cena obědu pro dospělé?

    • 13. 10. 2005 14:21

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: účtování v příspěvkové organizaci
      Pokud máte závodní stravování pro zaměstnance ve zřizovací listině tak nic nepřeúčtováváte - pouze doplňkovou činnost pro cizí strávníky (převod nákladů podle poměru uvařených obědů pro vlastní a pro cizí, kuchařka má navýšen úvazek pro doplňkovou činnost - mzdové náklady se účtují analyticky rovnou na dopl. činnost. Jinak od zřizovatele jsme se ještě nic nedozvěděli, funguje to spíš naopak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).