Hlavní navigace

MD a návrat do práce

  • (neregistrovaný)

    31. 8. 2005 14:23

    Prosím o radu,
    končí mi MD (ne rodičovská), chci se vrátit do práce ale jen na poloviční úvazek. Zaměstnavatel mi poloviční úvazek nechce umožnit (chápu), chce mi nabídnout jiné místo na poloviční úvazek ale za horší peníze. Neměl by mi dát stejné peníze jako před tím? Díky všem.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2005 14:30

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Proč by měl mít povinnost dát stejné peníze za jinou funkci? A ještě jedna věc - pokud podepíšete dodatek ke smlouvě s tím, že se mění pracovní zařazení a úvazek, později toto může být změněno zase jen za souhlasu obou stran, tzn. že se třeba už nikdy nevrátíte na podmínky v původní smlouvě.
      Řešením je v HPP nastoupit na rodičovskou na dobu, kterou si určíte (nejdéle do 3 let dítěte) a zároveň domluvit si se zaměstnavatelem VPP (na to místo, které Vám nabízí). Podmínky ve smlouvě na VPP si musíte navzájem nasmlouvat.

    • 31. 8. 2005 22:48

      dk (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Jiřko, děkuji. Zaměstnavatel vidí problém v tom, že mé původní místo je vedoucí pozice (vedoucí kontrolního odd.), která se skutečně na poloviční úvazek zvládnout nedá. A mzdová účetní mi tvrdí, že nemůžu jít na rodičovskou dovolenou a na VPP pracovat jako kontrolor, prý můžu jít na VPP jako cokoliv jiného, co nemá nic společného s mým pracovním zařazením před mateřskou.
      Děkuji všem za názory.

    • 1. 9. 2005 12:41

      AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Vaše mzdová účetní má pravdu, ale to vy slyšet asi nechcete,že.
      :)

    • 31. 8. 2005 14:39

      AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Po návratu z mateřské dovolené máte nárok na zařazení na původní práci a pracoviště. Pokud to není možné ( že by bylo zrušeno nebo práce odpadla - což není Váš případ), musí Vás
      zařadit na jinou práci, která odpovídá pr.smlouvě.Jestliže nemáte výslevně ve smlouvě délku úvazku,je měl by na Vaši žádost o kratší úvazek zaměstnavatel přistoupit, protože je podle ZP povinen vyhovět matce pečující o dítě do 15 let. Na zbytek úvazku si může někoho zaměstnat.
      Lepší by ale bylo jednání k tomu, aby jste se dohodli a to o nějaké úpravě prac.doby , tak aby byla vhodná jak pro Vás, tak pro zajištění úkolů zaměstnavatele.

    • 31. 8. 2005 21:07

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Paní ale uvádí, že se chce vrátit do práce, ale na poloviční úvazek, takže jednání k tomu abyste se dohodli na nějaké úpravě prac.doby nebude vzhledem k tomu možná

    • 2. 9. 2005 14:27

      dk (neregistrovaný)

      Re: MD a návrat do práce
      Děkuji všem za názory.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).