Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zúčtování daně od RenataH - Re: Zúčtování daně pokud zaměstnanec požádá o roční zúčtování(RZD)...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2014 10:53

    RenataH (neregistrovaný)

    Re: Zúčtování daně
    pokud zaměstnanec požádá o roční zúčtování(RZD) zaměstnavatele, musí mu doložit vše, co chce v rámci RZD uplatnit (pojistky,úroky..). Téměř vždy k nějaké vratce daně dospěje, protože v průběhu roku se daňový základ zaokrouhluje na stokoruny nahoru, zatímco při RZD dolů. Zaměstnavtel tedy spočítá, vytiskne si výpočet RZD a založí u sebe pro případnou kontrolu FÚ. Nikam dále neodesílá, přeplatek na dani vyplatí sám (poníží si o to měsíční odvody, někdy i v několika měsících). Souhrnnou částku z RZD následně uvede ve vyúčtování daně, které se posílá začátkem následujícího roku na FÚ.

  • 13. 2. 2014 11:00

    školačka (neregistrovaný)

    Re: Zúčtování daně
    Aha..moc děkuji!A ještě se zeptám např. když za mnou přišla sestra,zda může a jak uplatnit,koupila s přítelem byt a přišlo jim potvrzení o poskytnutí překlenovacího úvěru ze staveb. spoření a tam vyčísleny úroky např. 6000,- a byl tam ještě uveden její přítel jako další účastník smlouvy. Dají tedy potvrzení zaměstnavateli a ten jim toto přičte v tom RZD a následně pak vrátí částku, která mu vyšla v tomto zúčtování?A mohou si to tak vůbec uplatnit oba nebo jen jeden, když to zaplatili jakoby oba?

  • 13. 2. 2014 11:09

    . (neregistrovaný)

    Re: Zúčtování daně
    Buď jeden, nebo každý polovinu
    Důležité -
    - vlastnictví bytu (na koho je byt napsaný)
    - na koho je úvěr napsaný (ne spoluručitel)
    - na co přesně byl úvěr poskytnut
    - zda stačí požádat o roční zúčtování daně svého zaměstnavatele do 15.2., resp. 17.2.2014

  • 13. 2. 2014 11:18

    školačka (neregistrovaný)

    Re: Zúčtování daně
    Oni to mají na polovinu ten byt, byl poskytnut na koupi a modernizaci bytu. Myslím, že to mají tak,že jedna smlouva je napsána na sestru, kde je uvedeno jméno přítele jako spoludlužník a naopak. V tom případě by to tedy mohl uplatnit jen jeden z nich?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).