Hlavní navigace

Názor k dotazu Pojistná událost-spoluúčast... od MiMi - Re:pro obe - důvody Vždy jsme měli...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2014 15:43

    MiMi (neregistrovaný)

    Re:pro obe - důvody
    Vždy jsme měli smlouvy s různými pojišťovnami v průběhu let,kde bylo stanoveno, že technika ve stáří cca do 10 let (někdy 5) je pojištěna na pořizovací cenu.Někdy byla podmínka okamžitého zakoupení obdobného zařízení atp.Upřímně, nevím, co přesně je ve smluv.podmínkách špatně,to mi jaksi nesdělují,domnívám se,že poradce nevyplnil nějakou podmínku či něco takového...
    A ještě k plnění.Vždy, když nemáme vyřízenu pojistnou událost na přelomu roku, tak použiji dohadnou položku a dám odhad do výnosu,protože událost se stala v tom stávajícím roce. Oproti plnění pojišťovny pak rozpustím dohadnou položku... A měla jsem tu kontrolu FU,která obdobná plnění viděla a plně schválila (včetně mírného nadhodnocení,což ale bylo v řádu cca 4tisíc).
    Zkrátka v době vytvoření dohadné položky jsem neměla důvod nevěřit, že pojišťovna nezaplatí přibližně stejně velkou částku (rozdíly jsou vždy,neodhadnu zda a jak zaplatí kabely,přenosné tašky a jiný drobný materiál) a popisovaný problém začal až po uzávěrce r.2012, tj. dávno po březnu... Ale každopádně si se zájmem čtu vaši diskuzi! Je poučná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).