Hlavní navigace

Nepředložené doklady pro cest. náhrady

  • (neregistrovaný)

    4. 1. 2013 8:49

    Dobrý den,
    chci se zeptat, zda zaměstnanec musí předložit doklady pro cest. náhrady? Jde mi o to, že zam-nec předložil cesťák, kde si však nevyúčtoval např. spotřebu pohon. hmot při použití soukr. vozidla. Vyúčtoval si jen km po městě, ale ne cestu z města a do města. Prý to nechce proplatit. Mohu to tak nechat? Je to jeho rozhodnutí a já ho nemohu nutit.
    děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2013 13:15

      Bera (neregistrovaný)

      Re: nepředložené doklady pro cest. náhra
      Zaměstnanec má nárok na cestovní náhrady až 3roky zpětně..
      Nikdy nevíte kdy se nedohodnou.
      Nicméně začátek a konec cesty určuje zaměstnavatel....

    • 4. 1. 2013 14:13

      koko (neregistrovaný)

      Re: nepředložené doklady pro cest. náhra
      děkuji za reakci. uvedu konkrétní příklad. zam-nec jede z Prahy do Brna svým autem. Tuto cestu nechce proplatit. v cesťáku má pouze km pojížďky po Brně po zákaznicích a jen tohle chce proplatit. jak mám postupovat?
      děkuji

    • 4. 1. 2013 17:42

      v.e.n.d.y.

      Re: nepředložené doklady pro cest. náhra
      Nedodržováním zákonů si komplikujete jako firma život. Pokyny k pracovní cestě se udělují PŔEDEM !! Cestovní příkaz obsahuje vše, co zaměstnavatel požaduje po zaměstnanci, tedy den, hodinu, místo, kdy, odkud a kam má zaměstnanec vyjet, použiitý dopravní prostředek, jak dlouho tam má zaměstnanec být, co tam má dělat a datum a místo ukončení cesty. Stačí si prohlédnout klasický tiskopis na služební cestu. První strana je věnována podmínkám této cesty, druhá pak vyúčtování. Takhle Vám hrozí, že si zaměstnanec za 3 roky vzpomene, že chce zaplatit i cestu do Brřna a Vy to do nákladů 2012 už nedostanete.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).