Hlavní navigace

Insolvence a exekuce

  • (neregistrovaný)

    15. 10. 2012 11:32

    Už se to tu probíralo mnohokrát, ale názory na to se stále mění nebo upřesňují. Loni jsem byla přesvědčená, že když srážím zaměstnanci exekuce a já ho najdu v ins. rejstříku, srážím exekuce dále, ale deponuji je, neodesílám exekutorům a až je insolvence povolená, pošlu deponované srážky insolvenčnímu správci. Když není povolená, pošlu je exekutorům.
    Když nemá zaměstnanec žádné exekuce a já ho najdu v insolvenčním rejstříku, nic nedělám, nesrážím a počkám, až mi něco dojde od správce. Pak teprve začnu srážet.
    Letos už si tímto nejsem jistá. Jsou tu názory, že když zaměstnanci srážím exekuce a objevím ho v ins.rejstříku, zastavují se mu tímto všechny exekuce, já přestávám srážet a vyplácím zaměstnanci plnou mzdu. A čekám, jak ins.soud dopadne, pak buď opět začnu srážet pro exekutory nebo pro ins. správce. Je to tak? Opravdu přestanu srážet všechny exekuce a všechno vyplácím zaměstnanci?
    A teď si přečtěte viz odkaz. Z něho vyplývá, že by měl zaměstnavatel začít srážet a deponovat vždy, když zaměstnance objeví v ins. rejstříku, i když mu dosud nic nesrážel.
    Prosím Vás pěkně, jak to teda je?
    Odkaz: http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d34026v43503-mel-by-zamestnava/

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).