Hlavní navigace

Názor k dotazu DE - opravdu nikdo neporadíte?? od xxl - Re: DE - opravdu nikdo neporadíte?? (mimo mísu): Milý...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2008 15:24

    xxl (neregistrovaný)

    Re: DE - opravdu nikdo neporadíte??
    (mimo mísu): Milý synu,
    Kolo nedostaneš, dokud na na něm nebudeš umět jezdit.
    Poohlédněme se po příčinách:
    -dejme tomu absolvent školy (výborný prospěch): Přijde do velké fabriky a a tam ho nechají nějaký čas zakládat faktury. Pak ho nechají ty faktury zapisovat a kontrolovat DPH. Za pár let mu dovolí, aby poznal, které náklady jsou prvotní a druhotné. Za dalších pár let zjistí, co která chyba provede v bilanci. Ale to už zpravidla toho zná dost na to, aby si kazil nervy v malé fabričce, kde pan šéf si vykládá zákony po svém a trvá na svém výkladu.
    -udělá si živnosťák a lapá, co kde může. Pozná, že zákony a předpisy jsou sice psány v jazyce českém, ale čeština to není.
    Na berňáku se opatrně zeptá, jestli manka a škody má odepisovat včetně DPH. Dostane moudrou odpověď, že záleží na tom, zda ukradené zboží by mohl použít konečný spotřebitel. Atd, atd.
    -dostane se do fabriky tak něco mezi 200 a 600 zaměstnanci. V účtárně budou aspoň tři, fabrika bude mít obsazeny časoměřiče, lidi zpracovávající TH normy, sledování rentabilidy desítek až stovek zakázek - tedy vypracování kalkulací všech druhů včetně výsledných. Účetní, kterým už trochu zešedivěly vlasy, si vzpomenou na jasné zítřky a v nich dohady s cenaři v době cenového moratoria. Takoví účetní jsou, jsou tu však také na místě rčení o šafránu a lucerně v poledne. Některé znám, ale na dotaz odpovídají věcně, upozorní na možné chyby a tak. Jsou to zkrátka machři, kteří vzpomenou na své začátky a nepošklebují se.
    Jsou lidé divné a hlavně různé. Jsou i lidé hodné, ale je nás málo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).