Hlavní navigace

Fakturace za práce v min.roce až tento r

  • (neregistrovaný)

    2. 10. 2008 10:42

    Dobrý den,

    můžete mi prosím poradit?
    Pořídili jsme si nový software, zakoupili jsme licenci a společnost, která nám program prodala naslibovala, jak vše půjde lehce, že provedou během 2 měsíců převod dat a pak můžeme v klidu dál pracovat. Nedali nám žádný harmonogram prací ani rozpočet, že by si za převod dat něco účtovali ani o tom na první prezentaci nemluvili.
    První prezentace proběhla v červnu 2007, následně nám nainstalovali demoverzi a stáhli si data, nebyli však schopni provést převod dat tak aby v novém programu bylo vše a správně, komunikace s nimi probíhala většinou přes e-maily a v lednu08 jsme se nakonec rozhodli, že zůstaneme u starého programu.
    Společnost, která nám prodala nový program se ozvala v červenci 2008 a ptali se nás, zda budeme v programu pracovat. Odpověděli jsme, že si ponecháme náš stávající a jejich používat nebudeme.
    Následovala faktura za práce provedené v roce 2007 celkem na 70tis.Kč. Je to normální? Neměli by si fakturovat každý příjezd technika už kvůli uskutečnění zdanitelného plnění? Náš dojem je, že je to jen reakce na to, že jsme jejich program odmítli používat.
    Nemáte někdo podobnou zkušenost? Úhradě faktury za práce, které k ničemu nevedly samozřejmě odmítáme. Jsme v právu? Díky za odpo, Láďa

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2008 13:27

      ilča (neregistrovaný)

      Re: Fakturace za práce v min.roce až ten
      Z celého dotazu není jasné, jak vše probíhalo, pokud jste zakoupili licenci, tak snad nemáte jen demoverzi. Demoverze je zadarmo.
      Pořádně si pročtěte smlouvu, co jste vlastně nasmlouvali

    • 2. 10. 2008 13:44

      Láďa (neregistrovaný)

      Re: Fakturace za práce v min.roce až ten
      Jedinou smlouvu, kterou s nimi máme je licenční smlouva na koupi programu. Ale tu demoverzi jsme měli jen ze začátku, prý ať si to nejdříve vyzkoušíme a pak, že provedou registraci, tu pak provedli, ale převod dat nedokázali provést tak aby to bylo v pořádku.

    • 2. 10. 2008 13:57

      ilča (neregistrovaný)

      Re: Fakturace za práce v min.roce až ten
      Pak nechápu na jakém podkladu po Vás chtějí peníze,
      vždyt' fakturovat můžou pouze na základě objednávky
      a tu musí mít založenou a Vy taky.
      Myslím si že více méně zkouší, jak se zachováte.
      Jako by můj dodavatel programu účtoval za každou radu,
      jsou i bezplatné linky.
      Jsem zvědavá, co na to řekne někdo další.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).