Hlavní navigace

Řidiči-smluvní lékař

  • (neregistrovaný)

    11. 12. 2018 23:42

    Dobrý večer,

    budeme zakládat přepravní společnost. Našimi zaměstnanci budou hlavně řidiči (zatím dva až tři). Musíme mít smluvního lékaře na vstupní a pravidelné prohlídky? Nebo mohou zaměstnanci navštěvovat svého lékaře?

    Děkuji

    Pavel Vor.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2018 11:53

      Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

      Re: Řidiči-smluvní lékař
      Ano, budete si muset nasmlouvat lékaře, který vám bude poskytovat pracovnělékařské služby, včetně provádění pracovnělékařských prohlídek vašich zaměstnanců (výjimka absolvovat pracovnělékařské prohlídky u praktického lékaře zaměstnance se na řidiče motovoých vozidel nevztahuje).

    • 14. 12. 2018 0:09

      Pavel Vor. (neregistrovaný)

      Re: Řidiči-smluvní lékař
      A mohu ještě otázku, jak ho zajistit?Existuje nějaký soupis lékařů, se kterými lze uzavřít tento smluvní vztah? Nebo mám prostě oslovit obvodní lékaře v okolí?

      Děkuji

      Pavel Vor.

    • 14. 12. 2018 14:21

      Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

      Re: Řidiči-smluvní lékař
      Pracovnělékařské služby mohou poskytovat lékaři, kteří poskytují služby v oblasti pracovního lékařství. Těch je však velice málo. Dále je mohou poskytovat lékaři z oboru všeobecného praktického lékařství. Proto je v praxi zcela běžné, že tyto služby zaměstnavateli poskytuje praktický lékař ("obvoďák"). Uzavřete tedy s některým lékařem z okolí smlouvu o poskytování pracovnělékařských služeb (hodnocení zdravotního stavu zaměstnanců, poradenství a dohled - podrobněji obsah uvádí § 2 vyhlášky č. 79/2013 Sb.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).