Hlavní navigace

Exekuce-poslat sraženou částku?

  • (neregistrovaný)

    19. 9. 2018 12:15

    Dobrý den, potřebuji poradit od zkušenějších, prosím o pomoc, nastoupil nový zaměstnanec, v zápočtovém listě má uvedeno 6 exekucí. První v pořadí (prozatím, ještě nepřišly všechny Usnesení od všech exekucí) je exekuce s datem 12.2.2012. Na tomto usnesení je napsáno:
    Sražené částky vyplatí soudnímu exekutorovi bez dalšího rozhodnutí, neboť exekuční příkaz č.j....nabyl právní moci dne 14.2.20212 a současně byly splněny i všechny další podmínky potřebné k provedení exekuce dle uvedeného ex. příkazu.
    Teď nevím, jestli sraženou částku z výplaty deponovat nebo rovnou poslat exekutorovi bez přijaté právní moci.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2018 15:06

      ... (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-poslat sraženou částku?
      Jestli ze zápočtového listu víte všechny informace k pohledávce a věřiteli, rovnou srážky i odesílejte. Exekuce na zápočtovém listu v právní moci již jsou.
      §293 OSŘ
      (3) Povinnost provádět srážky vzniká novému plátci mzdy již dnem, kdy se od povinného nebo od dosavadního plátce mzdy dozví, že byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy povinného a pro jaké pohledávky; nedozví-li se o těchto okolnostech nový plátce mzdy již dříve, vzniká mu tato povinnost dnem, kdy mu je doručeno usnesení podle § 294 odst. 3. Pořadí, které získala pohledávka oprávněného podle § 280 odst. 3, zůstává jí zachováno i u nového plátce mzdy.

    • 20. 9. 2018 12:51

      jjjj (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-poslat sraženou částku?
      Děkuji Vám za odpověď. Sice jsou v zápočtovém listě uvedené exekuce zaměstnance, ale není zde uvedeno pořadí, ani datumi, podle nich se pořadí určuje. Takže pošleme na tuto výše uvedenou exekuci deponované peníze.

    • 20. 9. 2018 13:35

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-poslat sraženou částku?
      99,9 % účetních do zápočtového listu zapisuje exekuce seřazené podle pořadí.

    • 20. 9. 2018 14:18

      jjjj (neregistrovaný)

      Re: Exekuce-poslat sraženou částku?
      Děkuji za odpověď, ale i tak, chybí zde číslo účtu a VS. Je tam uvedeno pouze typ exekuce,výše dlužné částky,kolik již sraženo,č.j. a exekut. úřad. Pošleme tu první exekuci v pořadí, co jsme od nich již obdrželi usnesení a dál budeme deponovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).