Hlavní navigace

DPH a platební kalendář

  • (neregistrovaný)

    22. 5. 2018 9:44

    Dobrý den, prosím o radu jak postupovat. Platební kalendář energie zní na částku 1650 Kč, ale klient si zálohy platí ve výši 2000 Kč. Jak postupovat při odpočtu DPH a jak v kontrolním hlášení?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2018 10:24

      viva (neregistrovaný)

      Re: DPH a platební kalendář
      Dobrý den,
      pokud neplatí částku, která je uvedena na PK, nelze odpočítat DPH (dodavatel také musí odvádět z té vyšší částky - takže PK je nepoužitelný).....
      Ať si klient (potažmo vy) vyžádá u dodavatele doklady na již zaplacené úhrady (daňové doklady na zálohy) a ty může uplatnit....(sami je většinou neposílají). A při vyúčtování zohlední zaplacené zálohy u kterých si uplatnil odpočet přes obdržené doklady.... A sejde se s dodavatelem v konečné částce pro doplatek nebo přeplatek a s tím související DPH.
      Nebo nemusí uplatňovat a nechat až na vyúčtování, ale tam je to komplikované - musí se pak správně navést do KH, protože jinak nebude shoda s údaji uváděnými dodavatelem a mohla by být výzva.....

      Nebo ať si upraví trvalý příkaz na zálohy a na ty, co zaplatil vyžádat doklady a po úpravě částky pokračovat dle PK. Při vyúčtování by se také mělo sejít s rozpisem dodavatele.

    • 22. 5. 2018 10:38

      avis (neregistrovaný)

      Re: DPH a platební kalendář
      moc děkuji za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).