Hlavní navigace

VIES

  • 13. 12. 2017 14:11

    Dobrý den,

    prosím, když fakturujete do EU, rozhodujete se tedy, jestli s DPH nebo bez DPH, kontrolujete DIČ odběratele přes VIES nebo ještě nějak jinak?

    Předem moc díky!!!

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2017 15:04

      Evvka

      Re: VIES
      Děkuji. Odběratel ze Slovenska má platné DIČ dle VIES, ale odmítá mi přijmout fakturu, protože je prý registrovaný pouze ke službám, nikoliv ke zboží. Púvodně zaplatil vč. DPH protože se nám přes eshop vytvořila špatně objednávka, ale fakturu jsem mu už zaslala správně bez DPH, s tím že mu vrátíme peníze, ale pán prostě fakturu nepříjme a ani nepošle číslo účtu, protože je to špatně a můžu si zavolat na jejich FÚ, tam mi to potvrdí. Už jsem se tady dotazovala několikrát, ale zatím mi nikdo neodpověděl.

    • 14. 12. 2017 14:51

      Evvka

      Re: VIES
      ano, už to vím, takže opravdu je registrovaný pouze ke službám dle §7a (slovenský zákon), ale do objednávky nám dobrovolně uvedl své DIČ, tudíž mi paní z úřadu potvrdila, že je naše fakturace bez DPH správná, pokud by DIČ neuvedl, měli bychom fakturovat vč. DPH a odvést daň u nás, pokud to překročí určitou hranici v EUR, tak je vždy fakturace bez DPH

      hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).