Hlavní navigace

"Zdravá" kapacita mzdové účetní

  • 11. 9. 2017 12:24

    Dobrý den,

    mám za úkol dát do kupy kapacitu mzdové účetní. Tzn. kolik ideálně by měla mít na starosti zaměstnanců jedna mzdová účetní. Nevíte prosím o nějaké statistice, moc by mi to pomohlo? Nyní mám na starosti cca 150 zamců a troufám si říct, že 200 bych zvládla. Dělám z části i personalistiku, stravenky, lékařské prohlídky...

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2017 8:51

      Eva M.

      Re: "Zdravá" kapacita mzdové účetní
      Hodně záleží na fluktuaci zaměstnanců, na složitosti mezd, na tom, co musíte dopočítávat sama a jak (ne)kvalitní podklady vám dodají... Obecně je těžké říct, co je ještě OK. Ve fungujícím podniku se stálými zaměstnanci a víceméně stálými měsíčními platby lze myslím zvládnout i 300 zaměstnanců. Zato v podniku, kde furt někdo nastupuje / končí / /má absence / je vyhozen / řešíte furt nějaké přednostní a nepřednostní exekuce / dopočítáte furt něco /dožadujete se chybějících podkladů / docházky / řešíte náhrady škody atd., může být i 50 zaměstnanců až až.

    • 12. 9. 2017 9:54

      Lindí

      Re: "Zdravá" kapacita mzdové účetní
      Fluktuace je u nás řekla bych veliká..každý měsíc cca 5 zamců skončí a 3-13 zamců nastoupí. Insolvence a exekuce má asi každý 8 zaměstnanec... Jelikož to jsou většinou zaměstnanci na různých pobočkách, tak podklady ke mzdám, docházka je občas celkem boj... :-/ Proto nedokážu přesně říct a jdu pro radu ostatních zkušených mzdovek :-)

    • 12. 9. 2017 10:01

      mirka..p (neregistrovaný)

      Re: "Zdravá" kapacita mzdové účetní
      Nejsem mzdovka, ale mzdy v různém rozsahu zpracovávám dlouhá léta a bylo období cca před 10 lety, kdy jsem zpracovávala mzdy ve společnosti s 90 zaměstnanci - fluktuace cca 5 lidí měsíčně ven a dovnitř,přesčasy, příplatky, odměny, vše jsem dopočítávala ručně, zaměstnanci nespolupracovali, vše jsem z nich tahala několik měsíců, exekuce u cca 10-12 zaměstnanců, docházky jsem musela vymáhat téměř s baseballovou pálkou v ruce, dovolenky mi nedávali atd....a zpracování všeho trvalo cca 2 týdny.

    • 13. 9. 2017 9:09

      Alex.. (neregistrovaný)

      Re: "Zdravá" kapacita mzdové účetní
      Mám 100 zaměstnanců bez exekucí
      + ještě fakturaci na 4 hodinový úvazek.
      Pokud ovládáte program, víte, kde na co sáhnout, tak pohoda, ale učit se za provozu, velký problém. Je to opravdu o konkrétním případu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).