Hlavní navigace

Exekuce a insolvence

  • (neregistrovaný)

    10. 8. 2017 15:10

    dobrý den, prosím o radu, zam-ec má několik exekucí, a teď jsem zjistila na insol.rejstříku, že podal návrh na insolvenci a má povoleno oddlužení. Mám tedy přestat srážet, nebo srážet a deponovat? Nás zatím nikdo nekontaktoval a neustále na něj chodí nové exekuce a žádosti o součinnost. děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2017 8:28

      ... (neregistrovaný)

      Re: exekuce a insolvence
      Minimálně srážet a deponovat, pokud od ins. správce nevíte, kam odesílat srážky ze mzdy ve výši jako pro přednostní pohledávky.

      §398 ins.z.
      (3) Při oddlužení plněním splátkového kalendáře je dlužník povinen po dobu 5 let měsíčně splácet nezajištěným věřitelům ze svých příjmů částku ve stejném rozsahu, v jakém z nich mohou být při výkonu rozhodnutí nebo při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Tuto částku rozvrhne dlužník prostřednictvím insolvenčního správce mezi nezajištěné věřitele podle poměru jejich pohledávek způsobem určeným v rozhodnutí insolvenčního soudu o schválení oddlužení. Zajištění věřitelé se uspokojí jen z výtěžku zpeněžení zajištění; při tomto zpeněžení se postupuje obdobně podle ustanovení o zpeněžení zajištění v konkursu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).