Hlavní navigace

Názor k dotazu Přesun do jiné provozovny od Kara - Re: přesun do jiné provozovny Podívejte, přemístění části zaměstnavatele...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2017 8:24

    Kara

    Re: přesun do jiné provozovny
    Podívejte, přemístění části zaměstnavatele znamená, že by se zaměstnavatel rozhodl, že ta Vaše pobočka (tzn. část zaměstnavatele) už nebude ve městě A, ale že ji přemístí do města B. Anebo že ji přemístí ve stejném městě z ulice A do ulice B. Pak by záleželo na tom, co máte v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce. Pokud máte město A, tak při přesunu lidí do města B by si zaměstnavatel nejprve musel s vámi dohodnout nové místo výkonu práce. Nebo pokud byste měli ulici A, tak by si s vámi musel dohodnout ulici B. (Pokud ale byste měli sjednáno město A a ne konkrétní ulici a přemístění by mělo být v témže městě, jen do jiné ulice, pak by si s vámi nic domlouvat nemusel, protože by se stále jednalo o místo výkonu práce ve smluveném městě.) To je přemístění. Pokud by se s někým na jiném místě výkonu práce nedohodl (tzn. že zaměstnanec by na jiné místo výkonu práce nepřistoupil), pak by po přemístění té části zaměstnavatele ten zaměstnanec už neměl kde pracovat a zaměstnavatel to tedy musí řešit. Může to vyřešit dohodou o skončení poměru a důvodem by bylo přemístění části zaměstnavatele (poměr by skončil dohodnutým dnem) nebo by dal zaměstnanci výpověď dle § 52 b (poměr by skončil po uplynutí výpovědní doby). V obou případech náleží odstupné.
    Pokud by ale nešlo o přemístění části zaměstnavatele (pobočky), ale jen o to, že na té pobočce zruší Vaši "pozici", ale chce Vás mít na jiné pobočce, jejíž umístění nemáte sjednáno ve smlouvě, pak s jiným místem výkonu práce nemusíte souhlasit. Pokud nebudete souhlasit a na jinou pobočku nezačnete jezdit, tak to zaměstnavatel opět musí řešit - a měl by to řešit tím, že se stanete nadbytečným a pak opět přichází v úvahu buď dohoda o skončení z důvodu Vaší nadbytečnosti (můžete si zkusit sjednat odstupné vyšší než zákonné a poměr Vám skončí v dohodnutý den) anebo výpověď dle § 52 c (poměr by skončil po uplynutí výpovědní doby). V obou případech náleží odstupné.
    Anebo Vám "namydlí schody", jak píše VH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).