Hlavní navigace

Služební volno v armádě

  • (neregistrovaný)

    23. 2. 2017 16:59

    Dobrý den, poradil by mi někdo jest-li den zákona viz další komentář se 3 měsíce společné domácnosti vztahuje i na druhou část věty - trvalý pobyt? Žijeme s přítelem spolu delší dobu, ale až nedávno jsem se dohodli na společném trvalém bydlišti a OP jsme měnili teď v lednu.
    " Zákon o vojácích z povolání stanoví, že za rodinu vojáka se pro účely tohoto zákona považují, žijí-li s vojákem ve společné domácnosti, jeho manželka (manžel) nebo družka (druh) a nezaopatřené děti, a to vlastní děti, osvojené děti nebo děti svěřené do pěstounské péče nebo výchovy. Pro účely tohoto zákona se za nezaopatřené dítě považuje dítě vymezené zvláštním právním předpisem. K družce (druhovi) se jako k osobě posuzované podle věty první přihlíží, jen žije-li s vojákem v domácnosti nepřetržitě alespoň 3 měsíce a je-li přihlášena (přihlášen) na adrese vojáka k trvalému pobytu."

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2017 17:47

      dann (neregistrovaný)

      Re: služební volno v armádě
      Domnívám se, že ne, protože nejste min. 3 měsíce přihlášena k trvalému pobytu na jeho adrese.

    • 23. 2. 2017 20:05

      VH

      Re: služební volno v armádě
      Já té větě rozumím tak, že doba 3 měsíců se vztahuje pouze k domácnosti, nikoliv k době přihlášení k trvalému pobytu.

    • 23. 2. 2017 22:57

      dann (neregistrovaný)

      Re: služební volno v armádě
      No pokaždé když to čtu, tak mi to připadá jinak. Taky by to mohli psát trochu srozumitelněji. Pak je to ale docela zbytečné uvádět, protože si nedovedu představit, jak někdo kontroluje, zda opravdu 3 měsíce spolu žijí. Trvalý pobyt se dá zkontrolovat. Takže tomu nerozumím o nic víc než předtím, proč to tak je .

    • 24. 2. 2017 10:20

      VH

      Re: služební volno v armádě
      Nikdo nic nekontroluje ani nezjišťuje, ale ten, komu svědčí určité právo z titulu naplnění definice domácnosti, musí předložit důkazy, že tomu tak je. Pak záleží na tom, zda ten, kdo je oprávněn rozhodnout, těmto důkazům uvěří a příslušné právo přizná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).